woensdag 8 februari 2023

Zonnestijnse momentopnames

 De dag begon met douchen, heerlijke warme handdoeken, helpende handen en een mens voelt zich fris.

Ontbijten hier: voor mij yoghurt met geraspte appel en banaan gevolgd door een perfect medium gekookt eitje. Jaren niet ontbeten, maar dit bevalt heel goed. De kamer wordt gedaan,  bed verschoond, kortom VIP-treatment. De gordijnen open en de zon, de kamer heeft niet voor niets zo.

Dan mag ik uitrusten en lekker liggen lezen of tv kijken. Tussen de middag altijd verse soep en mijn eigen glutenvrije crackers, gisteren met wat kipfiletplakjes, kefir en meestal na een uur komt bezoek. Gisteren schrijver K met oude opnames van mijn favoriete band, vooral uit de tijd dat onze wederzijdse vriend( is al anderhalf jaar dood) M. De hoofdfiguur was in deze formatie.

Vriendin J loste hem af. Zij heeft ook heel wat zwarigheid in haar leven de laatste tijd, maar kan goed relativeren. Was prettig.

Het avondeten was een heerlijke spinazie, gehakt, ei aardappelschotel, licht genoeg voor mijn buik en lekker hartig.

Tussen de bedrijven door melden zich mensen van het verpleegkundige team om de stand van zaken te bekijken en rennen vrijwilligers af en aan om al je wensen te vervullen. Ook weer veel post, ontroerende en lieve post.

Mijn  buik reageert onverwacht goed op de combi van goed eten ( ok het zijn nog zeer bescheiden porties, maar heerlijk, gezond en ik verteer het goed) en de goede pijnmedicatie ( ook daar zit ik nog bij lange na niet op hoge dosissen) die normaliter  nogal eens verstopping veroorzaakt, maar bij mij juist de hectiek in t lijf normaliseert. Heel plezant en veel minder energieslurpend.

De notarispapieren werden gebracht, die zal ik vanmorgen doornemen. En ik keek verder wat tv, las wat ( het tulpenboomse kado Vertroostingen van Dirk de Wachter, een toepasselijk en aanbevelings waardig boek). Om een uur of tien was het genoeg geweest, werd verzorgd en ging lekker slapen.

Dit  was een kalme en prettige dag.

Vandaag komt in elk geval Broer die nog wat zaken uit mijn huis zal meebrengen en de notariële spullen weer naar de goede kerel terugbrengen zal. En verder wacht ik af wat zich zal aandienen. Verzorgd en vertroeteld en blijmoedig even leven.
9 opmerkingen:

 1. Wat bijzonder en mooi om te lezen dat je zo goed reageert op de liefdevolle en betrokken verzorging die je elke dag ontvangt.
  Je bent zo dankbaar hiervoor al zul je je verdrietige momenten ook wel hebben.
  Dappere vrouw, ik ken je alleen uit je blogs maar ik heb bewondering voor de manier waarop je met deze omstandigheden omgaat.
  Hoop dat je nog een poosje mag genieten in de Zonneschijn.
  Lianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het verbaast me nogal, maar ik zit gewoon en dus ondanks de omstandigheden waarin je verkeert, met je mee te genieten. Van de warmte, van de aandacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie tijd mag je hebben in deze hospice, hoop voor je dat je er nog een poos van mag genieten. Een gezellige dag met lief bezoek gewenst.
  Groet Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik word zelf blij, als ik lees hoeveel liefdevolle zorg en aandacht er is voor jouw welzijn. Hoop dat dit nog een poos mag duren. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig hoe je daar in de watten gelegd word en er zo van kan genieten .Fijn te lezen dat je daar zo'n mooie tijd hebt .

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn dat het zo naar je zin is. Geniet er maar van en laat ons maar fijn meegenieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie dag zo te lezen, met vooral liefdevolle verzorging en aandacht voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geniet er van, het klinkt heerlijk en het is precies wat je nu nodig hebt. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieve mevrouw, ik las u al ´tig jaar geleden vaak en door de jaren heen af en toe en ik wil je bedanken voor alle mooie eerlijke teksten, het is aangenaam u te hebben leren kennen voor zo ver dat gaat. Ik wens je een mooie reis toe en fijn dat je hier op de aarde was. Je bent een prachtig en creatief en lief mensenkind.

  BeantwoordenVerwijderen