zaterdag 4 februari 2023

regie

 Mijn hele leven ben ik al erg autonoom, alleen wonen, alles zelf oplossen, veel zelfstandig beslissen en doen. Nu moet ik dat stukje bij beetje uit handen geven, en ook daarin probeer ik de regie zoveel mogelijk te houden tot ik voel dat het goed is en afgerond.

Gisteren kwam de SCENarts, dat is iemand die bij euthansiewens komt kijken wat de situatie is! Of de wens duidelijk en bij helder verstand tot stand is gekomen en of er sprake is van uitzichtloosheid. Het werd een prachtig gesprek met een fijn mens. We spraken niet alleen over de toestand nu, maar ook hoe vele zaken in mijn leven niet erg makkelijk waren. Begrip!!


Kortom, het is gerechtvaardigd en als ik de zilveren randen niet meer kan vinden, mag ik het teken geven. Ook weer iets dat mij vrede en rust geeft.

Verder kwam Broerlief met post en nig wat dingen en was het weer tof en vertrouwd om elkaars aanwezigheid te ervaren. Hij heeft nu een lang weekend bij zijn lief.

Er komt in elk geval visite van een HBSvriendin die nu in Castricum woont. Ze. Komt op krukkenn, want net nieuwe heup. Ook zo,n vriendschap die onverwoestbaar is gebleken.

De post brengt nog steeds leuke en lieve kaarten, ook de humorvolle van I, nooit ontmoet maar close in aanvoelen en idd maatschappelijke blik.

Dat is nog steeds zilver.

13 opmerkingen:

 1. Lijkt me ook best lastig om nu veel uit handen te geven. Maar iedereen heeft het beste met je voor dus komt vast goed. Maar zolang je kunt heb je zelf altijd een vinger in de pap gelukkig.
  Heerlijk om te lezen dat je bijna elke dag wel iets hebt om naar uit te kijken. Al was het alleen maar de soep hè. Een mooie dag gewenst, met zo weinig mogelijk pijn en ongemakken! Lieve groet ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent een kei in het ophangen van zilveren slingers!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha. Je bedoelt met aanvoelen in maatschappelijke blik die klappen van de ME die we beiden kregen toen met dat kernafval transport uit Petten . Die we probeerden tegen te houden daar bij St Maartensvlotbrug . Omdat ze het in verroestende vaten in zee wilden dumpen. De ME de vakbond er al bij had omdat de haartjes van hun armen vielen en hun geigertellers ook uitsloegen De Sirius van Greenpeace er achter aan op drie poten. Een cilinder was stuk. Hele motor opgeblazen. En dan al die jaren je blog volgen. Hoe iemand op haar manier haar overtuigingen trouw bleef.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ocj, ja Petten....nooit zo hard gelopen als daar met politiehonden achter me aan....

   Verwijderen
 4. Hoop dat alles nog een poos een zilveren glans voor je heeft. Fijne dag vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi,dat je zo'n goed gesprek had met die arts. Over vroeger en je wens voor de nabije toekomst

  BeantwoordenVerwijderen
 6. https://www.youtube.com/watch?v=sd8WUJ9uT3o
  Nog zo'n "dijke" nummer Vlas.
  Groeten
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn dat dat gesprek met die arts zo begrip vol verliep. Wat ik me toch ergens blijf afvragen , stel em voorzichtig. In hoeverre heeft al dat moeizame WMO gedoe , scoot, iPad tablet . Te weinig zorg . Wat je zo veel energie, waar van je er al zo weinig had, en frustratie, s gekost heeft, nu mee gespeeld in je beslissingen ? Onbeschaamde vraag. Ik weet het.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het heeft zeker veel van me gevraagd en energie en levensvreugde genomen die al schaars waren. Vechten kost kracht. Deze beslissing staat los, maar het heeft allemaal niet meegeholpen mijn leven makkelijker te maken.

   Verwijderen
 8. Dr “Vlas de Wachter” 👍

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo mooi en waardevol om te lezen hoe je ook hier weer met je leven omgaat. Alles bewust doorleeft en gebruikt om er het beste van te maken en goed afscheid te kunnen nemen. Ik heb veel bewondering voor je doen en laten en stuur je alle goeds dat maar denkbaar is onder deze omstandigheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi om te lezen dat je ook het laatste stukje van je leven zelf de regie kan houden en kan beslissen dat je niet ondraaglijk wil lijden.
  Ik wens je nog heel veel mooie en fijne momenten toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijn dat alles omtrent euthanasie doorgesproken is en dat je op het laatst toch niet nog voor verrassingen komt te staan.

  BeantwoordenVerwijderen