donderdag 1 december 2022

Mededogen

 Als mensen zo los gaan op een blog of menng van anderen, moet er wel iets mis zijn gegaan in hun eigen leven. Ik modereerde reakties alleen bij grote uitzondering, omdat ik voor vrijheid van meningsuiting ben, zelfs dit soort uitingen. Ik denk dat dit soort mensen vooral zichzelf te kijk zetten. Ik hoef daar geen scheidsrechter bij te zijn, noch er een schepje bovenop doen.

Het is de laatste jaren erg in de mode om openbaar over mensen heen te kotsen. Ik weet niet wat dat moet opleveren. 

Ki jk ik heb ook het nieuws over The Voice en DWDD gevolgd en me hogelijk verbaasd. Niet alleen dat zulke excessen onder de neus van velen kunnen gebeuren, en niet eenmalig, maar systematisch. Nog dat alleen, want zulk gedrag kun je alleen maar ten strengste afwijzen, maar de loskomende stroom cancellende modderwroeters zijn een verschijnsel dat nogal middeleeuws aandoet. 


Nee, geen medelijden met Matthijs, maar hij zal er weinig van begrijpen, jarenlang op het schild gehezen worden en opeens niet meer je kop kunnen laten zien. Eigen schuld, ja, maar er moet ook hulp zijn voor dergelijke figuren en degenen die ze de hand boven het hoofd hielden, als er niet van geleerd wordt heeft het weinig opgebracht. Bovendien zijn er ook mensen die er niets aan konden veranderen die de gevolgen over zich heenkrijgen. Een beetje mededogen tonen hie1r en daar kan geen kwaad, lijkt me. 

Zelf lijk ik nu echt in opgaande lijn te zitten, hoera!

5 opmerkingen:

 1. De buurtroddels in het verleden heet nu social media.
  En dat is allemaal de schuld van Corronation street, die zijn ermee begonnen! šŸ¤­

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kunt de tijdgeest mooi verwoorden. Fijn dat het beter gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laatst las ik bij iemand "Als iets je kwaad maakt,wat triggert het dan bij jezelf?".

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je weer wat opknapt Vlas.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat je in een opgaande lijn zit!

  BeantwoordenVerwijderen