zaterdag 3 december 2022

kaalslag

 Mijn tuin is een jungle die ik niet meer kan beheersen met de weinige energie die ik heb en mijn klachten. Vorig jaar daalde een vrijwillige tuinman bij me, maar die bleek een ongeleid projektiel die ook nog eens rare psychologische spelletjes begon te spelen, zodat ik hem de deur moest wijzen. Een van de onaffe projekten was de woekerende  klimop verwijderen/intomen. Dat zou met de  eigenaren van aangrenzende garages en hem gezamelijk georganiseerd worden. Tuinman exit en buurman besloot te verhuizen dus klimop kon lekker door verwilderen.


Ik liet het maar zo. Eén van de garage eigenaren stond van de week voor de deur of het goed was(!) dat hij zelf korte metten met de klimop zou maken, een andere buurman/garagebezitter zou helpen al het afval af te voeren naar de stort. Enfin de brave man heeft twee dagen lang een paar uur gesnoeid en geknipt dat het een lieve lust was en nu is 70% omgetoverd in een paar manshoge bergen snoeiafval. Als het goed is wordt dat vandaag weggehaald en de rest nog afgemaakt. De heren hebben er zelf baat bij, omdat hun garages niet meer overwoekert worden, maar ze doen het wel vrijwillig en voor niks. Daar ben ik heel dankbaar voor. De tuin is stukken lichter en  mij geeft dat een licht gevoel in deze donkere dagen.


6 opmerkingen:

 1. Geweldig dat de buurmannen dit voor je doen ,ruimt zo lekker op .En fijn dat het nu wat beter met je gaat

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hebben ze de hele planten verwijderd? Anders groeit het weer als kool in de lente. Als je het echt weg wil hebben is spuiten de enige oplossing, een hovenier kan en mag dat. Het kan ook pas als er weer nieuwe groei komt , te technisch verhaal om te schrijven

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, spuiten is voor mij geen optie. Het gaat regelmatig bijgehouden worden.

   Verwijderen
 3. Lieve buurmannen!
  En jij weer een zorgje minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat ze dat doen.
  Gelukkig is burenhulp in mijn blok van 4 woningen nog heel gewoon. Als ik gif spuit tegen wortelonkruid (pispotjes) dan neem ik meteen de hele rand van de gevel van de buren mee. Zij zijn bijna 80 en dat ik net een beetje teveel werk voor hen. De rest is wieden en af en toe een beetje snoeien.
  En nee ik wied de rest van het onkruid. Alleen de pispotjes krijg ik niet weg omdat ze deels in het beton van de schuttingspalen en onder het asfalt van de brandgang zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er zijn gelukkig behulpzame mensen en soms komen ze zomaar op je pad

  BeantwoordenVerwijderen