woensdag 30 november 2022

trol

 Nee ik ga me niet verdedigen tegen een enge trol. Ik ben oprecht, sociaal, behulpzaam en heb niets om me voor te schamen, zeker niet mijn gezondheids problemen en  de gevolgen daar van.

Ik  probeer me al jaren staande te houden in een wereld die steeds zakelijker, onpersoonlijker en harder wordt. Menigeen zou de handdoek al in de ring gegooid hebben.  Dat ik vertel waar ik tegenaan loop is geen beklag, maar mijn werkelijkheid.

Ik ben heel blij met mijn hhhulp, maar er zijn te weinig uren om me uit de zorgen te halen, al doet zij veel waartoe ze niet verplicht is en meer dan ik vraag. Er is veel hulp te krijgen via organisaties, maar ik heb geen fiets- of kaartmaatje nodig, of aankleedhulp. Ik wil graag beter leven dan nu, want het is meer overleven vaak dan wat anders. Ach ja, dat ik nogal links ben en jaren van een uitkering gebruik moest maken, wordt me door sommige mensen kwalijk genomen en maakt me voor hen tot een profiteur, het zij zo.


Ondertussen probeer ik mijn herstel tot meer kunnen, ter hand te nemen en merk dat dat niet eventjes gepiept is. De ontsteking luwt maar heeft nog restverschijnselen en ik heb een hele jas uitgedaan.  Ik worstel maar ben wel van plan weer boven te komen.


30 opmerkingen:

 1. tuurlijk komt je weer boven, zo ben je nu eenmaal (geweldig en houen zo!!).
  Er zijn nu eenmaal figuren (je kunt ze amper mensen noemen) die het blijkbaar leuk vinden om iemand de grond in te boren en dan zo lullig geen naam erbij zetten. En dan wordt er ook gereageerd door weer een anoniem en dan is het niet goed meer te volgen.
  Ik reageer zelden, maar lees je blog altijd en lijk een beetje op je (ook links, rood ook nog, en mankeer het een en ander wat mn leven ook wat beperkt maakt),
  maar....het kan altijd nog erger, is mijn slogan dan.
  Sterkte met het lijf, ik hoop dat je elke dag wat vooruit gaat, aan jou zal het niet liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. kom je weer boven (er stond eerst een andere zin)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Vlas,
  Twee kuren antibiotica in korte tijd kunnen ook invloed hebben op je gestel, maar zijn helaas nodig voor de blaasontsteking. Heeft tijd nodig. En rust.
  gr Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haal je schouders maar op Vlasje en laat de anoniempjes maar links liggen .Zo'n zielige vertoning om anoniem lekker los te gaan op iemands blog. De anoniempjes moeten eens iets zinvols gaan doen in plaats van anderen te zitten zieken !! De echte lezers hier weten wel beter en weten ook hoe zelfredzaam je steeds weer bent en zeker geen profiteur !
  Ik sta helaas op anoniem omdat er iets fout zit met mijn google account en kan het nog steeds niet oplossen
  Veel beterschap ,Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik weet dat je geen kaart maatje zoekt.em begrijp goed waar je behoefte aan hebt.maar nogmaals.echt er zijn instanties die juist ook dit soort hulp / ondersteuning bieden.ik weet dat Humanitas en oa de gemeente en de kerken daar mee bezig zijn.ik ben zelf chronisch ,ernstig ziek en lig al 12 jaar 24/7 op bed…dus ben ook afhankelijk van zorg.ik heb contact gezocht met deze instanties ,de kerk en de wijkverpleging.en heb daar goede afspraken mee kunnen maken.voor wat extra ondersteuning en ook igv calamiteiten heb ik ea kunnen regelen.ik woon met mijn partner.maar daardoor kan hij af en toe een dagdeel of een dagje weg…ik weet het is geregel en soms stroperig.maar zou je juist dit zo gunnen een stukje verlichting voor jou….dat w

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En ook weet ik hoe ziek je kunt zijn van een blaasontsteking…ik heb er ook net eentje achter de rug en had ook twee kuren nodig…je word er doodmoe van.en ik hoop voor jou,dat het frequente wc bezoek wat minder is.wat dat geloop is zo uitputtend…ik wens je sterke met alles…en hoop dat je snel weer meer op de been bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sorry.voor de typefouten,maar lig liggende te typen,en dat ging niet helemaal goed.dat ik anoniem reageer,daar heb ik mijn redenen voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als ik kon zou ik je komen helpen, maar ik woon helaas te ver weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beroerd Vlasje. Rationeel weet je,dat je opmerkingen naast je neer kunt leggen. Maar toch komt het aan. Sterkte met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik had gisteren gemist, dat gebeurt me niet vaak. Wat een vervelende gesprekken zeg. Haal je schouders op Vlas, dat is echt het beste. Beterschap gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kun je de reacties niet modereren, dat doen zoveel blogs tegenwoordig na r(n)are reacties ontvangen te hebben. Jij bent een levenskunstenaar. Boven komen, gaat je zeker lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat je schrijft, is wel enigszins herkenbaar, maar wat ik mis in je verhaal is wat je dan aan hulp of ondersteuning zou willen.
  Iedereen komt wel met suggesties, die je dan afwijst, maar het wordt helderder, wat je dan graag zou willen, wat heb je echt nodig om weer wat beter in je vel te komen zitten?
  Sterkte!
  Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je schouders ophalen over vervelende reacties, het zegt meer over hen die het schrijven dan over jou. Ik vind het juist knap hoe jij je staande houdt. En hulp, tja... er zijn inderdaad allerlei organisaties die hulp aanbieden maar ze hebben allemaal personeelstekort en dan krijg óf geen hulp óf steeds een ander. Als je m'n buurvrouw was kwam ik je wel helpen, heb ik eerder gedaan. Beterschap Ella. (van angryoldwife@blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Beste Vlasje, wat een nare reaties kan een mens over zich heen krijgen. Hou je taai, wens je het allerbeste.
  Groet Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Sterke Vlas,

  Jij bent, naar mijn idee, een zindelijk-redelijk en fatsoenlijk denkend mens. Dat noemen ze links??
  Ik ben dat ook al mijn leven lang want zo groot gebracht. Links bedoel ik. Dat je compassie hebt met de mensheid; Dat je tolerant bent; Dat er ook grenzen zijn aan wat dan ook. Dat je solidair bent. Wat houdt de andere kant dan in? Rechts? De geest van fatsoenlijk leven lijkt uit de fles. Jammer en daar komen brokken van.
  Dat je lijf opspeelt, vind ik erg naar voor je maar met je positiviteit en incasseringsvermogen is niks mis. Hou vol!! En hou je taai. En uiteraard beterschap.
  hartelijke groeten Ien

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat naar dat leven meer overleven is voor jou! Kan me voorstellen dat je alleen empathische reacties wil horen. Voor de meelezers (zoals mezelf) is het wel weer een reminder dat de zorgzame samenleving verdwenen is en ook niet meer terugkomt. Ik zelf vind het interessant om te lezen hoe mensen daar hun weg in vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Verbaast zag ik de vele reacties gisteren maar had zelf niet gelezen. Nu snap ik het.
  Naar dat mensen die gedachten toch hebben, hoop dat ze er nog eens aan denken als ze zelf hulp nodig hebben en dan wel weten hoe moeilijk dat leven dan is

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ben geschokt door de reacties. Weinig empathie.
  Als je het normaal vindt om zo'n reactie te plaatsen zou het ook normaal zijn daar je naam bij te schrijven. Dit is allemaal wel heel erg laf. Triest dieptepunt

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Stomme reacties zeg!
  Vanwege trollen en ander volk heb ik mijn blog zo ingesteld dat ik reacties eerst beoordeel en soms besluit ze niet te plaatsen. Ik kan tegenwoordig heel gemakkelijk reacties deleten en er verder geen aandacht meer aan schenken. Dat heeft een tijdje geduurd, eerst bleven zulke reacties door mijn hoofd spoken en voelde ik mij aangesproken. Ik sta daar nu veel gemakkelijker in.
  Lieve Vlas, trek het je niet aan. Het is jouw leven en jouw blog en je bent zeer de moeite waard en ik lees graag bij jou!
  Lieve groet en beterschap, Aaf

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Vervelend, die nare reacties. Mensen hebben vaak geen idee, geen empathie, kunnen alleen in hun eigen straatje denken. Over links zijn : ook ik ben helemaal in linkse sferen opgevoed ,met aĺles wat daar bijhoort. Maar ik denk niet meer in links/rechts. Te veel nare linkse haantjes meegemaakt. Inmiddels ben ik 65+ en ontmoet fijne betrokķen mensen uit alle lagen, hoeken en denkrichtingen van de samenleving.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Er zijn mensen die denken dat ze iemand kennen, door af en toe een weblog te lezen en die vinden dat ze wel even hun ongezouten mening kunnen geven. Het zou beter zijn als ze bij zichzelf blijven en een cursus empathisch denken en medeleven gaan volgen, mocht zoiets bestaan. Want dat lijken ze heel erg hard nodig te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oei, een beetje tegengas in het warme bad en een reageerder is gelijk een trol? Bijzonder. Nog wat stof tot nadenken dan: je beschrijft jezelf als sociaal. Waarom heb je dan geen relaties opgebouwd die kunnen leiden tot mantelzorg, zoals buren of kennissen? Misschien ben je alleen sociaal op jouw voorwaarde?
  Maureen du Chatel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu is het wel genoeg geweest. Je standpunt is duidelijk, maar zeer afkeuringswaardig.
   Marijke

   Verwijderen
  2. Maureen du Chatel: als je Vlasje langere tijd gevolgd had, dan had je kunnen weten dat haar al verschillende mensen ontvallen zijn. Als je ouder wordt, wordt het clubje om je heen ook steeds kleiner. Dus je zou beter eens goed moeten nadenken voordat je iets zegt.

   Verwijderen
  3. Ja natuurlijk, zo is het leven. Daar heb ik ook mee te maken. Maar dat weet je toch van te voren? Blijkbaar vinden jullie mijn posts harteloos maar zo bedoel ik het niet. Voor de meelezers: als je ouder wordt gaat je gezondheid en je netwerk achteruit. Reken niet op hulp van de overheid. Wat kun je zelf doen? Verhuis op tijd naar iets kleins en makkelijk schoon te maken. Dump je zooi bij de kringloop of de stort. Schaf geen nieuwe huisdieren aan. Onderhoud diverse contacten, wees heel gul in alles, dat komt bij je terug. Wees niet bang hulp te accepteren of in te huren. Betaal mensen fatsoenlijk. Ga er niet van uit overal recht op te hebben.

   Verwijderen
 23. Altijd goed te weten hoe die andersdenkenden dan werkelijk erover denken. Meestal te laf om dit in je gezicht te zeggen. Ben benieuwd hoe het is als hun tijd van zorg nodig hebben komt.

  Lekker van je af laten glijden, Vlasje.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Vlasje, jammer van die anonieme reacties, niets van aantrekken! Is niet makkelijk weet ik, maar over een paar dagen is het weggezakt. Veruit het grootste deel van je lezers denkt positief over je! x

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat schrik ik van vele reacties. Terwijl je juist altijd zo tevreden blijft en met weinig genoegen neemt. Wat een treurigheid bestaat er. Veel sterkte, Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen