donderdag 6 oktober 2022

het kwartje viel

 PoesTeigetje is ook behoorlijk op leeftijd, 20 jaar is voor een kat best oud. Sinds kort ontdekte ik af en toe drolletjes in de inloopkast. Ze had geen zin kennelijk om het buiten op de bak onder het afdak   te doen, te ver lopen of beginnende Alzheimer?  Ik ruimde steeds op, zette haar een paar keer op de buitenbak, maar dat hielp niet. Met mijn lieve hulp overlegde ik, want dit was niet fijn.

Ze maakte het daar extra goed schoon en met behulp van karton dat ik nog had liggen ,maakte ze daar een soort barrière en de volgende ochtend vond ik een drol in de badkamer. Ook niet helemaal tof, maar makkelijker op te ruimen.. Vanmorgen weer een vondst daar en dus besloot ik een bak te maken die daar precies kan staan en ja hoor, de oude dame heeft het begrepen en ik zag net dat er goed gebruik van dit katten toilet was gemaakt. Blij toe, weer een probleem minder.


Verder weer een kalm dagje met gewone zaken en veel tevreden lezen en contentheid.


3 opmerkingen:

  1. Ze heeft gewoon geen zin om door dat kleine luikje te stappen natuurlijk... Ze zal blij zijn dat je het begrepen hebt 🙂

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zet de voerbakjes en de bak ook in de badkamer omdat het daar het makkelijkst is schoon te maken. De kattenbak is een overdekte, met een luikje in het deksel met koolstoffilter. Dus geen stank. De drollen schep ik in de toiletpot, doortrekken en klaar.

    BeantwoordenVerwijderen