maandag 17 januari 2022

Het mag. Moet dus niet…

Ja hoor, de winkels enzo weer open en prompt kun je over de hoofden lopen in de winkelstraten. Als een roedel uitgehongerde wolven die losgelaten worden in een dierentuin. Ik zag het aankomen en velen met mij, maar de mensen die zich niet konden inhouden waren er volop. Gezond verstand is dan ver te zoeken... het mag toch? Ja het mag, maar je solliciteert zo naar een volgende lockdown en terwijl de besmettingsetallen heftig oplopen, nemen velen geen verantwoordelijkheid voor zichzelf en anderen. Zijn er zo weinig mensen die nadenken? Je moet niets riskeren, dat is je eigen beslissing. Kleuters volop in Nederland, kennelijk. Ik bleef dus thuis.

7 opmerkingen:

 1. Ja ik zou ook niet in zo'n drukke straat/winkel willen lopen. Gelukkig waren er bij de kringloophal(grote open loods) maar een paar mensen. Anders was ik doorgefietst

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij ons heerlijk rustig in de stad en fijn geshopt. Was erg gezellig.
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben benieuwd hoe de situatie over twee weken zal zijn. Voor nu, ben ik zelf voorzichtig en blijf zoveel mogelijk thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. schaam, schaam Vlasje. Ik kon het ook niet laten. Gelukkig was het super leeg meubelboulevard te triest voor woorden maar voor mij ideaal. Wel wil ik je zeggen dat als het druk was geweest we gelijk terug waren gegaan maar ik snap je helemaal hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja. precies wat je geschreven hebt. Wij zijn ook gewoon thuis gebleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee, ook niet in de verleiding gekomen. Maar voel me momenteel ook niet prettig (nou ja momenteel - altijd al - bij drukke volle straten. Maar snap wel dat mensen toe waren aan een 'gratis' uitje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het doet inderdaad kinderlijk aan. Mondkapje op, mondkapjes af, winkels in, winkels uit, alles op commando en niet zelf nadenken. Ik wacht af hoe dat virus zich ontwikkelt. Zolang je er nog flink ziek van kan worden mijd ik drukte en draag ik in de supermarkt een goed masker.

  BeantwoordenVerwijderen