vrijdag 26 november 2021

Come on!

 Ietsje meer energie, dus ook iets aktiever geweest. Hopelijk weer stukkie verder vandaag.  Buiten koud, binnen warm en gezellig.


Ja de retraite komt in zicht, de datum ligt nog niet helemaal vast, maar 2-3 weken wordt het wel. Met thema acceptatie. Er zijn mensen uit mijn leven verdwenen, mensen waar ik in periodes veel bij betrokken was, wat de emoties nogal opgeschud hebben. Het was heftig en confronterend, ook qua mijn eigen gezondheid, de coronatoestanden , de politiek, het klimaat, de onrust, de polarisaties in de maatschappij. Het was een roerig jaar en dat mag gereflecteerd worden. De toekomst ziet er niet zonnig uit, dat is een feit, maar om dat zelf te plekken is nogal wat. Dus ik neem er de tijd voor dit jaar, om weer verfrist verder te kunnen, om de moed erin te houden, want veel keus heb je niet. Maar het zal wel louterend werken, zoals altijd. Daarom is het voor mij zo waardevol. 

3 opmerkingen:

 1. Beste vlasje,

  Ik volg je al een aantal jaar en weet ook dat je jaarlijks retraite houdt. Waar ik benieuwd naar ben: wat houdt dit in voor jou, behalve dat je een tijdje offline bent?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Louterend. Dat vind ik een prachtig woord en echt van de nood een deugd maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yeah baby!
  Wees blij en dankbaar met alles in je leven.
  Dat houdt je positief!

  BeantwoordenVerwijderen