woensdag 13 oktober 2021

Zat van herrie en stof

 Hulp kwam en het huis is weer aardig fris, binnen. De nieuwe buren hebben dus een gevelrenovatie in gang gezet, zonder te waarschuwen, dus dat overviel me nog al. Stof, modder, herrie, heel irritant, vooral als het onverwacht gebeurt en je zelf niet zo lekker in je vel zit. Het lijkt erop dat het meeste klaar is en de meeste viezigheid is met een hogedrukspuit weggehaald, maar ik ben er ook meer dan klaar mee. Ik sprak de buren nog een paar dagen voor aanvang werk, omdat ik een pakket voor ze had aangepakt, dus keek raar op toen er niets over aangekondigd was. Enfin hopelijk is het nu klaar wat betreft de overlast verlost. Voegen en impregneren zal toch niet zo belastend  zijn? 


Ben nog in de uitdeuk, wat een beetje hoort bij onaangename zaken afwikkelen. Hopelijk morgen rust in de tent! 

8 opmerkingen:

 1. Denk dat je het gewoon moet accepteren. Dit hoort bij wonen tussen mensen. Had mij dit jaar verheugd op een lang en vrij weekend met pinksteren. Toen gingen mensen die heel dicht bij ons wonen, onverwacht, drie dagen lang hakken en breken (oa vloer). Drie dagen lang lawaai, weg rustig en lang weekend. Vond het ook niet leuk maar dat heb je nu eenmaal te accepteren in een woonwijk, net als het vervangen van rioleringen ed waarbij de straat langdurig open ligt en alles stoffig wordt. Ik denk altijd maar dat alles weer voorbij gaat, over een week ben je hier ook weer vanaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben toch maar erg gezegend met buren die dit soort lawaaiige activiteiten tevoren even doorgeven. Dan kan ik wat dingen buiten de deur inplannen...en soms maak ik een bakje eten extra want mijn klusbuur komt met een klusdag niet toe aan fatsoenlijk koken. En zo blijven we goede buren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooit gingen wij een muur doorslijpen en in de spanning van het moment hadden we niet door dat het slaapkamerraampje van de buurvrouw openstond. Dat moeten wij nu na 30 jaar nog horen. Het is niet altijd onwil als mensen je niet informeren maar het was wel netter geweest. Dan had je zelf wat aanpassingen kunnen doen in je programma.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was inderdaad wel netter geweest als ze dat hadden doorgegeven. Dan had je er rekening mee kunnen houden. Als ze eerst de voegen moeten uitboren, dan zit je straks wel met een tijdje geluidsoverlast. Misschien tijdelijk een koptelefoon gebruiken. Sterkte toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vlas, ik begrijp dat je er doorheen zit. Het is gewoonweg niet te overleven als je daar de hele dag in zit, We hebben van Izerina een lesje gehad over eerlijk zijn, en netjes zeggen wat je niet goed vindt. Mijn ervaring is dat jonge mensen zelf nog nooit last gehad hebben van dergelijke herrie en stof en niet bedenken dat ze de buren moeten laten weten wat er staat te gebeuren. Tip, deuren en ramen dicht, ventilators aan en ook de radio met kalme muziek. Als het over ben je het ook gauw weer vergeten. Tot die tijd Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb wekenlang in de herrie en troep gezeten terwijl de verhuurder het huis van de overleden buurman van alle tekenen van bewoning ontdeed. Inboedel het raam uit gesmeten, parket en betegeling weg, alle isolatie weg, muurverwarming gesloopt, het hele huis gestript van alles wat een ongeïsoleerde woning van 1980 leefbaar maakte. De werklui schreeuwden om het hardst. Er braken onderlinge gevechten uit om de verdeling van buurmans spullen. Daarna werd nog met zware werktuigen de tuin vernield en een deel van mijn tuinstoelen gestolen.


  Nieuwe buren zijn nu al weken bezig om het huis weer bewoonbaar te maken en ook dat is niet bepaald geruisloos. Dat soort overlast heb je helaas maar te accepteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alles gaat uiteindelijk weer voorbij. Zit er middenin, is dat bijna niet voor te stellen. Rustige dagen wens ik je.

  BeantwoordenVerwijderen