zaterdag 31 juli 2021

Herpakken

 Had slecht geslapen door het gedoe, wat niet zo gek is. Herbeleving van het vergelijkbare rond het overlijden van vriend D enkele jaren terug. 

Dus ben ik maar tuin en garage ingedoken om nog wat constructiefs te doen. Er lagen vele schroeven en pluggen op de garagevloer die uit een kapotte doos gevallen waren. Schroeven en banden van een scootmobiel zijn geen geslaagde combi, dus vandaag alles opgeruimd. Nog wat afval verzameld en verder flink gesnoeid aan vooral de vijg. Die was vorig jaar gesnoeid tot op ongeveer de stam, maar deed alweer zijn best om tot volledig zonnescherm uit te groeien. Leuk, maar teveel. Ik probeer er een soort knotvijg van te maken, en ze zijn zo sterk dat ze ook dat overleven. Mooi wat kwaadheid op botgevierd. Je mot toch wat….


Vandaag verwacht ik de klusser en wil even naar de markt. Zomerfruit is zo zalig! Trouwens ik heb nav iets wat ik las, wat nieuws ontdekt. Frozen grapes! Gewoon trosjes druiven in de vriezer en of in water als ijsblokjes of zo opzuigen ipv een ijsjes. Mmmmmm! 

5 opmerkingen:

 1. Kan het me goed voorstellen hoor! Je hebt je even goed uitgeleefd en dat moet wel goed voelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh echt kan je druiven invriezen? Ga ik proberen want ik had gisteren een TGTG box vd Lidl en allemaal dubbele dingen. 2x druiven, 2x zakjes peulen (heerlijk) 2x zakken appels (maak ik straks bladerdeegtaartje van) en nog bakje bosbessen. Zeker de 2,99 waard.
  Maar eigenlijk was het gratis want de vorige week had ik een bakje wilde perzikken en daarvan waren er 8 helemaal beschimmeld en 4 nog goed. Foto van gemaakt en naar TGTG gestuurd en dan beoordelen ze dat en als ze het ermee eens zijn krijg je geld terug. Is al de derde keer dat ik dat heb gekregen.
  Dat er wat bij zit wat niet 100% is of echt die dag op moet is prima maar het is niet de bedoeling dat je echt veel moet weggooien. Ik koop er een elke week

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet veel langer dan een week, zeggen ze, maar dat halen ze bij mij niet….

   Verwijderen
 3. Er is niet fijner dan je woede koelen op een vijg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Soms het je iets nodig om je op af te reageren, bij jou is het dus goed gelukt vandaag....
  Bevroren druiven, nog nooit geprobeerd maar wie weet :-)
  Fijne avond en ook leuk om je tussen mijn volgers te hebben.
  Groetjes,
  Rudi

  BeantwoordenVerwijderen