dinsdag 22 juni 2021

Langste dag

Het was mijn vaders verjaardag, hij is al bijna veertig jaar niet meer, maar ik denk vaak aan hem omdat ik ook veel aan hem te danken heb.  Hij heeft mij geleerd voor mijzelf te denken en te kiezen voor mijn eigen leven. Grote verworvenheden. 


Verder was het allesbehalve zomers. Niet erg hoor, gewoon lekker binnen rommelen is aan mij altijd wel besteed. Ook de bejaarde poezenkinderen  verkozen binnen boven buiten. 

Aangezien een scootmobiel nog niet met overkapping, verwarming en zijwindbeveiliging wordt geleverd is rijden niet echt een optie, tenzij je ergens moet zijn. En ik hoef lekker niks. Heerlijk gebadderd, lekker gerommeld in huis en veel gelezen. Geen straf dus. 

Vandaag komt de hulp, die neemt voorlopig geen vrije dagen op. Deze week verwacht ik ook een dagdeel mijn klussen/tuinman, maar o wat heerlijk dat er weer een tuin te voorschijn komt. Heb al twee nieuwe tuinstoelen besteld, om ook van weer ontstane plekjes te kunnen genieten. Gisteren deed ik weer ontgroen klussen en nu zie je ook resultaat van je werk. Drie berenklauwen (op veilige plekken) beginnen te bloeien en o, wat imposant prachtig zijn ze dan toch.

5 opmerkingen:

 1. Op een bepaalde manier leven overleden gewoon verder,maar dan in je gedachten. Na verloop van tijd kan dat ook zonder verdriet en missen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op de langste dag konden de kaarsjes een uur eerder aan dan vorige week. Raar weer tegenwoordig

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijne levenslessen van je vader! Dat is een groot geschenk. Mijn oudste dochter is ook altijd jarig op de 21ste juni!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede herinneringen dan met wijze levenslessen. Die jij weer met ons deelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n speciale dag blijft altijd in je gedachten. Mooie erfenis heb je van je vader meegekregen!

  BeantwoordenVerwijderen