woensdag 21 april 2021

Ongeloofwaardig

 De persco van Bassie en Adriaan was nog warriger dan eerdere conferences.


Ok de cijfers dalen niet echt (nee ze zijn zelfs slechter), maar het vooruitzicht is beter, dus we verruimen. Nou ja, mijn klomp vraagt houtlijm. Er zijn vreemde experimenten geweest met massa bijeenkomsten, maar met 1 bezoeker per dag per huishouden verder..... We mogen over ruim een week naar 2 bezoekers per dag...... Nou moe, een balanceer act, zegt Markie, ten koste van wie? Iets meer risico nemen , idem... ik kan er geen geen wijs uit met gezond verstand. Acceptabele risico's, wie bepaalt dat? Nee, ik blijf bij mijn eigen beleid. Zo min mogelijk bezoek, zelf ook geen bezoeken afleggen, niet naar winkels, alleen naar buiten met afstand en mondkapje, voelt me redelijk aan. Ik wil geen risico's nemen met andermans gezondheid, zoals ik hoop dat men dat ook niet doet. ik ontloop massa's en ga mijn eigen goddelijke gang. Risico's zijn er evengoed nog wel, maar ik draag een gezond steentje bij met respect voor iedereen. Rare mensen , die demissionaire woordvoerders.


14 opmerkingen:

 1. Ik hou mij ook nog strikt aan alle maatregelen. Had liever gehad dat men nog gewacht had met versoepelen tot de derde golf voorbij was. Ik zal vermoedelijk in mei de eerste inenting krijgen, pas 3 maanden later bij de tweede prik is er met astra zeneca voldoende bescherming. Ga in de zomer dus zeker nog niet onbekommerd op stap maar blijf thuis aangezien ik wel over de 60 ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is niet vreemd,dat het draagvlak vermindert. Er zit weinig logica in de beslissingen. Ik hoop,dat horeca en winkels nu wat meer inkomsten krijgen. En dat het vroege ouderenuurtje bij de super blijft bestaat. Rustig en waarschijnlijk geen enkele aerosol met virus-inhoud in de lucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 1 bezoeker per dag daar heeft toch niemand zich aan gehouden, ik ook niet.
  En ik laat mij ook nog niet vaccineren .
  Verder doe ik braaf mee , mondkapje en afstand houden, handen wassen , avondklok.
  Besmettingen lopen op in nederland ondanks de maarregelen en nu versoepelen.
  Denk dat het beter is om goede voorlichting te geven over voeding,beweging en hygiëne.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik slik preventief extra supplementen (zink, vitamine C, quercetine) en voel me daar goed bij. En verder lekker fietsen in de zon, biologische groente en fruit eten en proberen (probéren ;-)) niet zo'n stresskip te zijn.
  Het beleid lijkt idd onlogisch, maar voor mijn gevoel valt de roep vanuit de bevolking niet langer te negeren/tegen te houden, en daarom komen er wat versoepelingen. Anders zouden de parken volstromen en de pleinen. Ik denk dat dat de reden is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hihi, je schrijft conference alsof het om een cabaretvoorstelling gaat! Ik kijk al een tijdje niet meer, ik zie het wel in de krant of op de site van de NOS wat ze besloten hebben en wat meestal ook allemaal al gelekt is naar de pers.
  Ik houd me goed aan de maatregelen en ga heel weinig op bezoek.
  Misschien is het nog wat te vroeg voor de versoepelingen, maar ik vind het heerlijk om zonder afspraak naar een winkel te gaan, bij voorkeur op een rustig moment.
  Ik was de laatste jaren zelden 's avonds laat op pad, dus die avondklok maakt mij niet zo veel uit.
  Ik ben blij dat ze nu goed op stoom komen met de vaccinaties en dat het Jansen vaccin gewoon geprikt kan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn man werd begin januari 65, kreeg daarom AZ ipv pfizer of moderna. Werkt wel nog fulltime, ik maak mij zorgen of hij nu wel fatsoenlijk beschermd is, ook tegen mutanten, en voor hoelang dit vaccin hem bescherming biedt. Hier krijg je geen duidelijk antwoord op, vind de communicatie vanuit de overheid ontoereikend op dit vlak.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook hier houden we aan onze eigen maatregelen, zoveel mogelijk thuis blijven, mondkapjes op, enz.
  Het zwabberbeleid van Den Haag, is absoluut niet goed. Ze hadden gewoon nog paar weken alles moeten handhaven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De berichten van het front zijn weinig hoopgevend. Gisteren lagen de ic's in Rotterdam vol en konden ze geen mensen uitplaatsen, omdat de rest van Nederland ook vol lag. Uiteindelijk heeft iemand in een extra vergadering met zijn vuist op tafel geslagen, zijn spoedoperaties afgezegd en worden mensen door het hele land verdeeld. Als Gommers spreekt van paniek in dat overleg, is het echt dikke paniek. (Moeder is daar ic-verpleegkundige, dus directe bron.)
  Prima dat mensen willen versoepelen, maar ik doe daar niet aan mee. Ik hoop dat mensen verstandiger zijn dan het kabinet; moet toch lukken...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dezelfde situatie doet zich voor in Limburg. Bij een ziekenhuis in Zuid-Limburg was de situatie maandag ook nijpend.
  Ik vind het hinderlijk dat groepen die altijd het hardste schreeuwen, meteen gehoord worden en voorrang krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als je kan wegkomen met de opmerking dat je aan een uitspraak 'geen actieve herinneringen hebt', dan kan er natuurlijk volgende week weer een compleet ander setje maatregelen worden genomen.

  Laten we inderdaad zelf verstandig zijn en solidair met anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja moeizaam allemaal maar ik doe ook gewoon mijn eigen ding. Heb geen behoefte aan open terrasjes en kan mij prima zelf vermaken. Een bezoeker is genoeg en geen festiviteiten. Ik vermaak me wel. En wat is het lekker rustig in mijn leven. Heerlijk. Dus maak ik me niet druk om welke maatregelen ze aan of afkondigen. Ik wacht rustig mijn tijd af.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vandaag viel de uitnodiging voor vaccineren van Lief op de mat. Met het Pfizer vaccin. Wat wij graag wilden. Volgende week kan ik een afspraak maken.
  2 mei is de eerste prik voor Lief en 6 juni de tweede.

  Wij blijven nu ook heel voorzichtig. Hebben een klein bubbeltje waar wij mee omgaan. Schoondochter werkt in de zorg en heeft al twee prikken gehad.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik had laatst een bezoeker thuis. Ze was wat verkouden, nee geen Corona, pas nog getest, niks aan de hand. Blijkt later toch van wel. Gelukkig ben ik negatief getest maar ben er wel van geschrokken omdat ik me bijna overdreven aan alle regels hou. Ik had haar moeten vragen te vertrekken, maar mijn beleefdheid weerhield mij daarvan. Moraal: het kan zomaar gebeurd zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wij willen het virus hier ook niet over de vloer, dus nog steeds geen bezoek en nergens op bezoek.
  De eerste prikken zitten erin, dus het begin is er. Voor jou toch anders, ik hoop dat het goed blijft gaan, maar zoals je voor jezelf zorgt en goed uitkijkt kan dat ook zeker!

  BeantwoordenVerwijderen