zondag 7 maart 2021

Verkiezingen

 Mijn stempas en andere papieren zijn binnen.  Het punt om de poststem in te leveren is verderop op mijn gracht, dus dat komt voor elkaar. Grappig dat ik oud genoeg ben om zo te mogen stemmen, maar wel een goede mogelijkheid. Ik stem op de Partij voor de Dieren, omdat die het verst gaat in natuur en milieu en verder ook heel sociaal is.  Ik laat me niet beïnvloeden door debatten en andere propaganda, die me eerder heel afkerig van de politiek maakt. Beloven, beloven.... ja hoor, eerst zien dan geloven. PvdD heeft in vrijwel alles een consequente lijn gevoerd, dat beloon ik.


Ja ik ben links, nog steeds, altijd al. Ook dat verandert niet, al is GL mij tegen gaan staan, waar Jesse mededebet aan is. Voor mijn meelezende mailtrol, ik heb je geblokkeerd en laat me natuurlijk niet beïnvloeden door jouw hatelijke uitingen. Wat je triggert weet ik niet, maar veel goede bedoelingen zitten er niet bij. Ga lekker buiten spelen ipv mailen.

En gisteren ruimde ik nog meer op. Er staat een grote doos klaar voor de kringloop en nog een voor de milieustraat. En de grijze bak vult zich ook. Trots oo mijzelf! 

9 opmerkingen:

 1. Goed bezig met dat opruimen. Iemand blokkeren valt daar wat mij betreft ook onder. :-)
  En van Jesse zou ik ook bijna van mijn socialistische geloof afstappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik deed een kieswijzer en kwam bij PvdD uit. Prima,ze mogen wel een zetel meer krijgen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch raar eigenlijk, het programma van Groen links was altijd wel goed. Maar ik heb geen idee waar die partij - waar ik 35 jaar lid van geweest ben- nu eigenlijk mee bezig is. Ik ben er een aantal jaren geleden al uitgestapt. Toch wel jammer.
  Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Partij voor de dieren is realistisch. Of dat nu rechts of links is doet er niet toe. Een van de partijpunten is minder machtsoverdracht naar de EU. Er is al zoveel macht overgedragen. Einde aan boomstammen verbranden. Einde aan de groei! Kijk, dat betekent ook minder mensen naar NL om de groei te stimuleren. We zijn er niet wanneer het doel 24 miljoen gehaald is.
  De koopkracht daalt al jaren. We geven 500 miljard uit aan immigratie, maar het cda wil dat de WW naar een jaar gaat. Het lijkt steeds meer op de VS.

  Nu deze partij niet alleen voor de dieren opkomt, maar ook voor mensen. Bereid is om het moeilijke mogelijk zetels verliezende kabinet in te gaan, een duidelijk doel hebben vóór meer dan vier jaar, is het helemaal top. Een lidmaatschap kost 20 euro en daarvoor ontvangt de partij meer subsidie. Dat is mooi. Het cda kost bijvoorbeeld 80; euro en dan mag je als lid op Hugo de jonge stemmen.
  Ik geniet van het gesloten vliegveld Zestienhoven. Houden zo.

  O ja, partij voor de dieren heeft in het verleden vaak moties gewonnen.

  Ik ben fan van omtzigt, maar de rest is echt slecht. Er komt als het aan de vvd ligt een einde aan de verzorgingsstaat. Zo verkeerd bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Laat ik nou ook bij de partij voor de dieren zijn uitgekomen 😵😉

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zonder een trol te willen zijn ben ik benieuwd hoe jullie het zien dat alle lastenverlagingen en uutkeringsverhogingen worden betaald en waarom het MKB dat het nu al heel zwaar heeft moet opdraaien voor een groot deel hiervan. Een bedrijf dat iemand aanneemt die 1 dag komt werken en vervolgens niet meer moet 1 maand salaris uitbetalen. Vervolgens krijgt diegene een ww uitkering en verhoogde toeslagen. En waarom zou iemand met een huis van onder de 350.000 euro wel aftrek mogen krijgen en iemand daarboven niet. Heel veel mensen kunnen dan niet meer blijven wonen.
  Op het milieuaspect vind ik PvdD ook een optie maar wat ik hier schrijf baart me zorgen en ben dan ook benieuwd hoe jullie dat zien, zodat ik dat kan meenemen in mijn keuze. Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal je opmerkingen proberen te beantwoorden:
   Pvdd wil een einde aan de groei en ook minder macht naar de EU. Een einde aan de groei betekent minder immigratie. De 24 miljoen die nu gewenst is is al niet op te brengen in Nederland. Berekend is dat een einde aan de verzorgingsstaat moet komen, immigratie heeft nu al 500 miljard gekost. Iedereen gaat er op achter uit. De coalitie wil groei.
   De hypotheekrenteaftrek aftrek beeindigen is een eis van de EU. De huizenprijzen zijn te hoog in Nederland en dat komt niet alleen door stikstofproblematiek, maar ook door de aftrek.
   Daar wordt aan gewerkt door de kaasschaafmethode,

   Een huis van plus 350.000 euro hypotheek is onbetaalbaar geworden, tenzij je met twee mensen werkt en een ruim bovenmodaal salaris hebt.

   Pvv wil ook een einde aan de belachelijke groei van mensen. Maar bereikt niets in het kabinet. Hirsi Ali zei gister in wakker Nederland op zondag dat PVV hard brult maar niets bereikt.

   Door Corona genieten de mensen van de schone lucht. Pas nu ontdekken velen dat milieu er toe doet,

   Dierenleed is verschrikkelijk. Mensen zijn loeders. Plantaardige voeding is prima als vervanger van vlees. Vlees wordt door de EU gesubsidieerd. Daarom is het goedkoper dan plantaardig.
   De gewenste kringloopboerderij is economisch onrendabel en kan alleen uit door meer bijverdiensten door kinderdagverblijven of iets anders,

   Een einde aan de groei, betekent dat er geld over blijft voor mens en dier.

   Verwijderen
 7. Je mag met recht trots zijn op jezelf. We zijn hier ook begonnen, zo af en toe pak ik iets aan. Er zijn veel dingen in mijn huis waar ik inmiddels wel afscheid van kan nemen... Dus dat moet dan ook maar gebeuren.
  Stem al opgestuurd... Ik doe meestal niet mee, maar vond dat die stem nu toch niet verloren mocht gaan.

  BeantwoordenVerwijderen