zaterdag 27 februari 2021

Op dreef

Opeens begon ik met een opruim , tenminste, zo lijkt het. In periodes van gedwongen inaktief zijn, werkt het koppie door en maakt plannen voor als het weer ( een beetje) kan. Dus deze herschikking van pc-toebehoren, kantoorspullen en hobbydingen is niet nu plots ontstaan. Het was al voorgekookt in mijn brein. 

Gister weer een leuke zwaai gegeven en er ontstaat, zoals gewoonlijk in dit soort processen, eerst nog veel meer rotzooi en worden dingen tijdelijk verplaatst, tot dat er voldoende weggedaan is en er ruimte is ontstaan voor nieuwe indelingen. Zal nog wel een poosje duren voor ik tevreden ben, maar het proces doet me goed. Eindelijk aktie in de tent! 
Dat betekent ook dat ik mijn lijf weer meer in beweging zet, en dat kan, mits ik alert blijf om binnen grenzen van vermogen te blijven. Maakt me blij, om weer aktiever te kunnen zijn, al is het met kleine stapjes. 
Heb zaken op de rit, al ligt er nog veel in het verschiet. 
Af en toe even buiten zijn, doet ook goed. Kortom, ik ben er weer en zeer tevreden ermee. 
Ook dit weekend wordt er door gerommeld. Soms een beetje in de tuin, verder in huis en tussen de bedrijven door, lezen, tv en rust. En heel gezond koken, ook weer wat uitgebreider. Het leven lacht. 


7 opmerkingen:

 1. de netflix docu "the minimalists"heeft hier het opruim-virus gebracht

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Coronacrisis maakt mij minder actief en wat meer duf. Een doel dat de zinnen verzet is altijd beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, hetzelfde hier.. Jan zegt dan dat ik weer verbouwogen heb... En inderdaad het kan zomaar even duren voor dingen gerealiseerd worden. Succes ermee en daarna veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vandaag een nieuwe telefoon gekregen. Wat een gedoe om alles weer erop te krijgen zoals ik had.
  Soms heb ik best wel heimwee naar vroeger toen de telefoon nog in de gang aan de muur hing. En we alles op papier schreven

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vaak is er een mogelijkheid om alles in 1keer over te zetten.

   Verwijderen
  2. Heb ik wel geprobeerd maar mijn oude was zover heen dat ik maar een klein deel van het scherm nog kon zien, de rest was grijs en dan kan je niet meer ziet wat te doen of selecteren.
   Helaas alles opnieuw. Meeste apps staan weer maar de bank app moet nog omdat ik die best lastig vind stel ik dat even uit

   Verwijderen
 5. Wat een opbeurend bericht! Ik was vanmorgen in de tuin aan het snoeien. Nu je bericht gelezen en dan ga ik nog even 15 minuten mijn bureau opruimen. Dank voor het zetje!

  BeantwoordenVerwijderen