woensdag 13 januari 2021

Graal

 


Weer een persconferentie, weer lockdown verlengd. En er wordt juichend een een uitweg uit de narigheid aangeboden HET VACCIN! Ten eerste duurt het best lang, zelfs als alles op rolletjes loopt, voor dat voldoende mensen geprikt zijn om effect te sorteren, ten tweede is het nog niet duidelijk hoe lang het beschermt, en of er geen nieuwe mutanten opkomen die nog niet vaccingevoelig zijn.  En over eventuele lange termijneffect van het vaccin is nog niets bekend. Als ik lees dat er allerlei vaccins nog toegelaten moeten worden, dat zwangeren afgeraden wordt om zich te laten enten, heb ik toch mijn twijfels. Niet omdat ik principieel anti-vax ben, maar wel kritisch met wat mijn lijf in komt. En gezien mijn  rare immuunreakties op van alles, twijfel ik over het mezelf laten prikken. Wil eigenlijk meer weten voor ik een besluit neem. Maar ik zie het ook niet echt als het einde van COVID en of de familie daarvan. Ik denk dat men het ook zo positief voorstelt, om de bevolking een lichtpunt te geven. Er zijn zelfs mensen die voordringen........ ik neem niet alles voor zoete koek aan ( ben ik trouwens ook allergies voor....) ik ben een kat-uit-de-boom-kijkster voorlopig. En de heilige graal, ik denk het niet.

12 opmerkingen:

 1. Ik twijfel ook, het is me nog te onzeker dus ik kijk het eerst nog even aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. https://energiekevrouwenacademie.nl/Heel goede uitleg over wel/niet vaccineren. Ook Pierre Capel heeft een goede video over hoe het nieuwe vaccin gemaakt is en alle onzekerheden. Mijn angst is,dat het leven voor niet-gevaccineerden onmogelijk gemaakt gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ik weer miste.. niets over ventileren als je binnen bent in een gebouw. En niets over je weerstand verhogen, door veel buiten te bewegen.. wandelen en fietsen. Het belang van gezonde voeding of aanvullend vitaminen innemen. Nee niets van dit alles.. binnen blijven, afstand houden en handenwassen.. en vaccin als grote verlosser als licht aan het einde van de tunnel. Ik word er moedeloos van.. Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik begrijp wel dat mensen twijfelen en/of afzien van vaccinatie. Zelf heb ik dat helemaal niet. Ik ga onmiddellijk, als ik aan de beurt ben

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn jongste kleinkind heeft net haar eerste prikken gekregen in haar leven. Blij dat die kennis er is om ziektes waar we vroeger dood aan gingen of blijvend gehandicapt door raken.
  Dus ja, ik sta er net zo in als Bertiebo.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik SNAK naar die vaccinaties.... O.k., als er IEMAND allergisch reageert ben ik het, maar weer eens een praatje kunnen maken, aangeraakt worden, het huis uit kunnen - daar heb ik VEEL voor over....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het gekke is dat veel van die vaccintwijfelaars, let op ik zeg dus niet allemaal, wel kritiekloos van alles uit de fabriek in hun mond stoppen, shampoo, doucheschuim of zelfs haa
  rverf gebruiken zonder zich af te vragen wat er allemaal inzit of zelfs maar de moeite nemen om de ingedrienten lijst te checken, of een partypilletje nemen, moet toch kunnen nietwaar, alcohol=is toch ook puur gif, drinken, roken etc. Maar dit vaccin nemen, nee doe maar niet want het is zo snel ontwikkeld wat dus niet waar is want er is gewoon voortgeborduurd op bestaande griepvaccins en er is veel geld en mankracht in gestopt omdat het urgent was. Maar dat geloven we niet, toch? Dit is misschien wel erg gechargeerd allemaal maar ik word zo moe van iedereen die alles maar in twijfel trekt, alles gelooft wat er op facebook en twitter gezegd wordt maar serieuze wetenschappers als charlatans wegzet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zal zeker niet vooraan staan omdat ik altijd erg heftige reacties heb op medicatie .Ik werd zelfs depressief van een maagbeschermer .Er is idd nog zo weinig bekend over de werking van het vaccin ,ik wacht maar af voorlopig .En die jubelstemming die heb ik zeker niet want dit gaat nog heel lang duren volgens mij

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ga ook als ik aan de beurt ben. Maar ik ben dan ook niet zo erg reactie gevoelig. En al oud, wat kan me gebeuren. Ik kan door me te laten vaccineren meewerken aan de oplossing. En verder hobbel ik rustig door. Wat komt dat komt en dat is niet alleen zo voor corona maar voor nog zo ontzettend veel meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. https://www.groene.nl/artikel/maar-we-hebben-deze-vaccins-echt-nodig

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik laat me zeker zo snel als het kan vaccineren. Moet er niet aan denken dat ik altijd bang moet zijn om het virus (of zoals jij zegt zijn familie) kan krijgen en overdragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Voordat ik aan de beurt ben zijn er al veel mensen voor gegaan. Schoondochter werkt in de zorg met corona patiënten. Zij krijgt eind januari haar prik en drie weken later de tweede.
  Vanaf februari of maart beginnen ze met de ouderen die nog thuis wonen. Ik dus. Ze beginnen met 75 jaar en dan naar beneden. Ik ben dan 66 jaar, dus het duurt nog wel even. Lief is eerder aan de beurt. Die is 68 jaar.

  Ik ga hem wel halen. Dit word ik ook zat. Echt zat.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen