donderdag 14 januari 2021

Bijna

 Ik kreeg onverwacht bezoek van vriendin N. Fijn! 

Daarna zag ik dat ik mail had oa van DIGID, ik kreeg bijna een mille belastingen terug! Ik was blij, verrast en met mijn moede hoofd besloot ik dit meteen maar af te handelen, ik hoefde alleen mijn bankreknr te verifiëren. Bij het inloggen bij de bank gingen er rare dingen gebeuren.... o jee, opeens drong het tot me door dat ik er in getrapt was. Natuurlijk klopte er iets niet. De belastingen stuurt zelf bericht, niet DIGID en verifiëren van rekeningnr is ook niet normaal. Meteen keek ik op internet of er fishing in omloop was, en ja hoor. Meteen de bank proberen te contacten, maar die belde me zelf al of die transactie klopte, want er kwam niks binnen  op mijn rekening maar eruit. Ze hadden dit meteen geblokkeerd. Pfffft. Meteen de identifier geblokkeerd en een nieuwe aangevraagd. De landelijke fraudehulpdesk ingeschakeld en de politie gebeld, ze komen dinsdag aangifte opnemen. 
Een hoop gedoe dus, maar niks verloren. Zo zie je dat je nooit even snel zoiets moet doen en  zeker niet als je moe en dus minder alert bent. Ook niet als de logo’s kloppen bij zo’n bericht. 

Het liep met een sisser af, maar in plaats van een meevaller had ik een grote schrik en veel geregel. En fijn dat Triodos zo alert was. 

23 opmerkingen:

 1. Dat was gelijk een goede les! Gelukkig kwam bij jou alles goed, maar ik ben bang dat toch heel veel mensen zo hun centjes kwijtraken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat doortrapt. Gelukkig had je het op tijd door

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed van jou en de bank om alert te reageren. Heb jouw bericht voorgelezen aan A3 die zijn cliënten nog eens extra zal informeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pff, toch nog op tijd er achter gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelfs heel normale en best slimme mensen tuinen er dus in als ze even niet opletten. Aiiiii.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed dat je erover schrijft. Denk dat dit een echte instinker is.
  Vooral als later in het jaar mensen hun belastingformulieren hebben ingevuld en echt wat terug verwachten.
  Goede aktie van je en van jouw bank.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat erg weer en wat fijn dat het goed afgelopen is. Wat een stress iedere keer. Kreeg een kerstkaart via watts app maar durfde het gewoon niet open te klikken. Bleek achteraf te kloppen maar dan maar maar geen kerstkaart dacht ik. Kreeg 2 keer mail dat ik een boete open had staan en metten moest betalen en het allerraarste ever dat ze filmpjes van mij online zouden plaatsen waarin ik met mijzelf bezig was achter de computer als ik niet betaalde. Ik heb niet eens camera . Nou ja blijven opletten. Fijne dag lieverd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O zo zie je maar hoe je ertoch in kunt stinken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat goed dat je het hier beschrijft. Ik ben er een aantal jaren geleden ingetuind. Niet leuk. Wat een lol voor sommige mensen toch, dat ze dat een ander aandoen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niks geen lol Jeanne -- gewoon hebzucht. Geld lospeuteren.

   Verwijderen
 10. Oef, dat ging gelukkig net goed. Goede bank ook! Nu maar bijkomen van de schrik. En wij zijn weer gewaarschuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Maar iedereen weet toch, of zou het moeten weten, dat berichten van de Belastingdienst alleen via de site Mijn Overheid komen. En daarbij, je hoort ook te weten hoeveel en wanneer er een teruggave aan zit te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Er stond ook een mijn overheid logo boven en ik was niet erg alert op dat moment, zoals iedereen wel eens overkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oeps! Gelukkig is het goed afgelopen! Dank voor je verhaal, een gewaarschuwd mens telt voor twee!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oeioei... dat was duidelijk een gevalletje moeheid. Want met die dingen moet je wakker zijn. Ik ben altijd heel alert. Zoek ook altijd meteen op of er phishing-mails in omloop zijn. Toch heel wakker gehandeld hoor.. Maar je zult nu wel moe zijn! Gelukkig goed afgelopen! 🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Soms trap je er gewoon in. Fijn dat het goed is afgelopen. Je reageerde wel meteen.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat fijn dat het nog net goed is afgelopen. Ik snap alleen niet zo goed hoe Triodos dit door had. Momenteel worden de voorlopige aanslagen verstuurd. het had best kunnen zijn dat je zou moeten betalen ipv terugkrijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zo kreeg ik deze week een app van DigiD, of ik wilde inloggen om mijn rekeningnummer door te geven, gelukkig kwam deze op mijn werk telefoon door die niet aan mijn DigiD is gekoppeld, ook phishing, maar wel op de link geklikt, en die site zag er behoorlijk echt uit. Je trapt er zo snel in , maar gelukkig is er niets gebeurd verder.
  Goed dat je gelijk ac tyie hebt ondernomen en dat je aangifte doet! Groet lott

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Die onverlaten worden steeds geraffineerder. Mijn man liet me gisteren ook een mailtje met ‘n zien. We vertrouwden ‘t niet en hebben ‘t doorgestuurd naar een fraudehelpdesk

  BeantwoordenVerwijderen