maandag 14 september 2020

Warme herfst

 Even komt de zomerwarmte en zelfs hitte, terug. Gelukkig staat de zon lager, de nachten zijn lang en koel genoeg, de ochtend en avond ook, dus het aantal wamte uren is  minder en er is veel afkoeling. Raar jaar toch, in alle opzichten. Raar voorjaar, Corona, gekke zomer en nu ook al een vreemde herfst. Extremen alom. Ook mijn gezondheid heeft er last van. Eerst een grondige darmopstand, nu al twee en een halve maand  een bursitis, die hardnekkig is en maar heel langzaam uitdooft. Ieders leven staat een beetje op zijn kop. School wel of niet, thuiswerken, aktiviteiten geannuleerd, vakanties idem. Geldnood voor velen en isolatie en eenzaamheid voor anderen. Leuk is het geenszins, en we zijn nog niet klaar.  Ik voorspel nog meer Corona en terug naar de lockdown, economische narigheid en uitwassen in allerlei opzichten omdat gekooide mensen tegen hun muren opvliegen, en er altijd lieden zijn die proberen te profiteren ten koste van anderen. Geen fijne maatschappij, geen prettig vooruitzicht en dat zal mensen nekken. 


Nee ik ben geen pessimist, maar realist, die onaangename scenarios graag recht in het gezicht kijkt.           De dag van vandaag kun je beter oppakken als je aanvaard wat er is en niet meer verwacht dan het leven kan geven, hetgeen niet inhoudt dat je het op geeft om te streven naar beter, hoop mag je hebben , maar stel je verwachtingen niet hoog. 

Vandaag rustdag in de Tour, die gisteren knalde van ambities en teleurstellingen en nog een week mag doorrijden door berg en dal om te vechten tot Parijs.  Ik maak er ook een relaxte dag van. 

6 opmerkingen:

 1. Ik ben het met je eens wat de corona betreft. We zijn er voorlopig nog niet van af en als het zo door gaat, dan krijgen we weer een lockdown.
  Sterkte met je bursitis, dit kan zo lang zeuren voordat het echt helemaal weg is.
  Fijne dag vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop toch echt,dat bij nieuwe maatregelen ook de sociale/psychologische impact wordt meegenomen. En de economische schade en wat dat met mensen doet. Straks krijgen we duizenden andere slachtoffers.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wens je een fijne dag en laat je lekker opwarmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk nog een paar warme dagen, en de warmte komt niet zo snel in huis nu de zon lager staat en op een andere manier in huis komt.
  Mag van mij nog wel even duren al moet ik dan weer extra zomerkleding weer van zolder halen, nu slecht een jurk benedem

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben waarschijnlijk net zo'n realist als jij. Soms en voor velen lijkt dat op pessimisme maar niets is minder waar. Je beschrijft het mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Treeske neemt vandaag een snipperdag!
  Ik heb de zonnestoelen die in de schaduw staan reeds voorzien van kussens.
  Heerlijk genieten.

  BeantwoordenVerwijderen