dinsdag 8 september 2020

Hulp krijgen

 Hulp vragen is lastig, vooral als diverse mensen dan stroef reageren, als je toch de stoute schoenen aantrekt, en je het gevoel geven dat je lastig en veeleisend bent. Maar goed, het is zo en niet anders.Ik heb buren die niet erg sociaal ingesteld zijn.  Maar zie, gisteren kwam broederlief en met hem praatte ik wat van die probleempjes door en hij weet ws raad. Hij kan een paar zaken zelf voor me oplossen en andere klussen, die hij wegens zijn Menière niet kan, daar weet hij misschien andere wegen voor.  Bv die klimop, daar kan ook een goede heggenschaar voor gehuurd worden, en dan iemand charteren voor een paar uur.

Enfin,  we zien wel. Fijn dat hij zo inventief en behulpzaam is. Weer wat oplossingen in zicht, dat geeft lucht. Die bursitis in de heup die me zo belemmert, kan even rustig uittuilen. Hopelijk ben ik er dan na een poosje echt van af.  LUCHT!


Wat  me echt geschokt heeft is de moord op een vrouw in Den Helder, afgelopen weekend. De straat ken ik goed en het is een straat waarin mensen elkaar goed kennen en heel lang blijven wonen. Goede burenbanden.  En iedereen wist dat zij mishandeld werd door haar man, behalve de officiële instanties als bv de politie. De vrouw had geregeld gebroken armen en zei dat ze van de trap was gevallen, wilde geen hulp.  Maar je kunt zulke zaken toch melden? Desnoods anoniem! Waarom deed niemand iets? Ook haar volwassen kinderen niet? Onbegrijpelijk. Als zij een hond was geweest, was vast de dierenpolitie gebeld. Nu niet eens een wijkagent.

Vandaag komt M mijn vaste hulp weer en krijg ik een schoon bedje. Die hulp is ook zeer welkom, want veel heen en weer stiefelen, bukken tillen etc  is nog een crime. Ik ben nu echt een oude muts aan het worden, maar geestelijk moet ik de sprong nog maken. De jonge zelfstandige en hupse godin zit ook nog in me.

Hup, spring- o nee, dat kan niet- ga de dag in en probeer het leven fijner en beter te maken, voor jezelf en voor anderen.


5 opmerkingen:

 1. Wat een lieve broer heb je! En inderdaad schokken van die mevrouw. Wat naar dat het zo ver is gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer dat je buren niet erg hulpvaardig zijn .Hier hebben we buurthulp om in te schakelen voor dit soort klusjes .Fijn dat broer met wat dingen kon helpen .Doe maar rustig aan met die heup .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als iedereen wist dat de vrouw werd mishandeld en niemand belde, al of niet anoniem, naar de politie of naar een vertrouwensarts, lijkt mij de band tussen de buren niet echt goed.
  Zou ik zoiets weten en niets doen zou ik me mijn leven lang mede-schuldig voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vreselijk er is heel wat narigheid achter de voordeur. Maar jij treft het gelukkig met broer.
  En vlas er zijn ook oudere godinnen he. hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Las het ook over die vrouw. Misschien waren de buurgenoten ook bang voor die man?

  BeantwoordenVerwijderen