maandag 7 september 2020

Herfst/winter

 Dat het herfst is, al is het vroeg, is goed te zien. De bomen krijgen steeds meer oranje en geeltinten, noten en bessen volop, de vogels zijn stiller en er is weer meer vocht in de lucht. Heerlijk seizoen. De winter komt er vanzelf achteraan, dus stille binnentijden breken aan. Omdat C-narigheden niet echt geweken zijn, zelfs meer opspelen, wordt het een eenzelvige periode. Ik bedacht een plan, eigenlijk twee plannen. Ik heb broederlief, ondanks gebrek aan officiële  banden, benoemd tot zaakwaarnemer indien nodig. Het moet nog bekrachtigd worden bij de notaris, wat ik eerstdaags ter hand ga nemen, maar ik wil het hem makkelijk maken door lijsten te maken van allerhande zaken die hij dan moet weten. Ook hoe ik bepaalde zaken na mijn dood graag zie gebeuren, bepaalde spullen wil doneren etc. Omdat er geen directe familie is, wil ik ook beschrijvingen maken bij bepaalde familie foto’s, zodat een ver familielid er misschien nog wat mee kan. Een flink project, maar tijd zat. Elke dag een uurtje is een leuk streven hierbij. 


Nu eerst de gewone maandagse routines en dan knippen aan de klimop en dan kijken of ik een beginnetje kan maken aan deze nieuwe initiatieven. 

3 opmerkingen:

  1. Die klimop verjongt zich juist na flink (tot op het bot zeg maar)snoeien. Dus liever teveel snoeien, dan te weinig. Maar het is wel veel snoei-afval he? En veel werk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelijk heb je met van alles regelen. Omdat mijn man totaal niet zakelijk is,heb ik ook lijsten gemaakt van alles,wat er moet veranderen en gebeuren,mocht ik als eerste gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben niet zo een regelmiep. Een hekel aan alles wat met invullen te maken heeft. Maar ja. sommige dingen moeten toch echt.

    BeantwoordenVerwijderen