zaterdag 1 augustus 2020

Weer

Dat ik gister schreef dat de temperaturen grotendeels nogal minnetjes waren deze zomer, werd becommentarieerd. Wie mij langer leest weet dat ik de pest aan hitte heb, ik functioneer dan niet en voel me beroerd. Maar ik woon in Den Helder, dus komt dat gelukkig niet zo vaak voor.
Gisteren wel, dat ervaar ik als een soort bijbelse plaag.
Nee, vaak was het hier qua temperatuur vaak minder dan 18  graden en soms zelfs 14 en met regen en/of wind is dat Herfstig. Maar ja, we vinden het meteorologische gebeuren niet vaak ideaal.
Al kun je je tegen kou kleden, maar tegen hitte niet.
Nu is de überwarmte gelukkig weer vertrokken en komen er een paar prettige dagen aan qua temperatuur.
Vandaag blijf ik thuis, verwacht een pakje en heb niks nodig verder.
Rust is goed voor de heup, al probeer ik wel wat te bewegen tegen verstijving.
De rollator in huis is al aardig gewend in een weekje, vooral omdat het echt helpt  met het lopen en ik me er zekerder door voel. In de keuken gebruik ik vaak mijn zadelkruk bij werkzaamheden en dat is ook een uitkomst.
Ik word een persoon op rolletjes.
De dikke weekendkrant zal me wel even bezig houden vandaag, vervelen zit er niet in.

5 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat je rollator GPS heeft.
  Dan weet hij binnen no-time de weg in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geniet van je rustig dagje in huis. Fijn dat de rollator zo goed bevalt. Zo zadelkruk is inderdaad een goede hulpmiddel voor in de keuken en waar dan ook.

  Ieder mens heeft zijn eigen voorkeur voor wat zomerse temperaturen betreft.
  Ik haat zulke extreme hoge temperaturen. Daarom zeg Ik altijd (met een knipoog) bij dit soort temperaturen dat ik ga overzomeren in het noordpoolgebied. Geef mij maar de Nederlandse zomer met temperaturen van rond de 20-23 graden. Dat is voor mij precies goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig is het vandaag wat minder drukkend warm. Althans hier en ik hoop ook bij jou in Den Helder. Geniet van de krant.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op Tholen is het nu koud. Vannacht moest ik er onverwachts uit om de kussens uit de stoelen en hondendeken binnen te halen, een enorme bui met veel bliksemfiltsen. Duurde niet lang.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O jee, ik wil geen onheilsprofeet zijn maar dan komt er een zware 2de helft van de week voor je aan. Het wordt heet dus geniet maar even lekker van de komende dagen.

  BeantwoordenVerwijderen