vrijdag 22 mei 2020

Gebruik die hersens!

Gisteren was te zien wat een lichte versoepeling van maatregelen bij mooi weer doet met mensen die hersenloos Ik Eerst beoefenen. Ja je mag naar buiten, nee niet allemaal tegelijk en dan nog naar dezelfde bestemmingen ook.
Een intelligente lockdown , juist met ietsiepietsie verbredende mogelijkheden, wordt niet begrepen door mensen die hun hoofd niet gebruiken. En dat zijn er velen, blijkt. Heer Rutte heeft de Nederlanders overschat, er is veel dom volk, ook onder hoger opgeleiden. Egocentrisch denken heeft voorrang boven sociaal geweten.
Zelf gebruik ik wel mijn verstand, Hemelvaartsdag+zomerweer=strandlust, dus niet naar dijk of duinen of toeristische routes.
Er zullen nog vele zomerse dagen volgen, moet Nederland dan maar terug in zijn hok?
Degenen die er wel intelligent mee omgaan worden dan slachtoffer van de domkoppen.
Ik had er al een voorgevoel van dat dit fout ging lopen. Wacht de persconferentie maar af.
Vandaag regen, fijn voor de tuin en de rust buiten. Misschien koelen ook die koppen van de nitwitten wat af, zodat hun hersens weer werken gaan.
Voorlopig is de tuin blij en de natuur leeft iets op.

10 opmerkingen:

 1. Snap ook niet dat 'iedereen' dan toch naar de populaire plekken gaat en snap het ook wel. Als je je al weken netjes hebt gedragen dan 'verdien' je een uitje. Maar als iedereen dat denkt dan krijg je dus dat de provincie de toegangswegen moet dichtgooien. En snap ook dat het weer in Nederland niet erg stabiel is en juist die ene dag dat je 'vrij' bent dan komt alles samen. Dus snap het wel, maar heb er zelf niet aan meegedaan. Nu heb ik makkelijk praten, want ik heb een tuin. Dus kan zolang buiten zijn als ik wil. Op een flatje 3 hoog achter met kinderen dan begrijp ik dat je die kinderen een uitje gunt. Dus er zitten meer kanten aan 'allemaal naar het strand'.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt VOLKOMEN gelijk!!Het ikke,ikke viert hoogtij in Nederland.Ook ik zit bijna negen weken binnen in een app.verstoken van mijn grote gezellige familie,veel daarvan werken in de zorg en zijn bezorgd om mijn gezondheid.Gebruik toch je verstand,er zullen echt wel weer andere tijden komen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik snap er ook niets van. Ga je goedgelovig op pad en kom je in een fikse file richting Zeeland,dan kun je toch afslaan en omkeren?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is niet perse dom en egocentrisch. Het is vooral een gevolg van een hoop onduidelijkheid. Alle sportscholen zijn nog dicht, dus een hoop extra mensen die hun energie kwijt willen. Alle plekken waar ik voorheen mijn rust zocht, extra vroeg! Zijn continu vergeven van de mensen. We wonen gewoon met veel in een klein landje. En in de openbare ruimte kan je er geen peil op trekken wanneer het waar rustig is. En dan die tegenstrijdige berichten: wel overdraagbaar door de lucht, maar vooral in slecht geventileerde ruimtes, of toch weer niet. Wel mondkapje, geen mondkapje. Ik ben normaal erg regeltrouw, maar bij zoveel willekeur ga ik ook mijn eigen plan trekken. En dat blijkt weer een ander plan dan de vrouw die ik vanmorgen tegenkwam met muts! Sjawl, stok en grote schrikogen, die drie meter aan de kant vloog omdat ik er aan kwam met mijn twee aangelijnde honden. Voor mij is dan de toon van de dag gezet en denk ik, hoe erg het virus ook is, maar zullen we allemaal ook een beetje relativeren? Niet bagetalliseren, maar ook ons niet door de angst laten regeren. En een beetje vriendelijk blijven naar elkaar? Dan houden we het een stuk langer vol. Groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op plekken waar ik de hond laat rennen en zelden iemand tegenkom moest ik gisteren haar 4x aan de lijn doen voor gezinnen (3-6) personen en verschillende bromfietsers.
  Er zijn dus ook mensen die wel de rustige plekken opzoeken, wordt het voor mij te druk.
  Zag een item dat mensen voor een Outlet in file voor parkeerterein stonden en een handhaver kwam mededelen dat het nog 20 min zou duren voor ze parkeerterrein op mochten! Dan keer je toch om?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het niet egoïstisch of sociaal, maar wel een beetje dom. Wat heb je er nou aan om in de file te staan en dan op een overvol strand op elkaars lip te gaan zitten? Dat vond ik zonder corona al oerstom.

  Maar ik ben het niet eens met Anoniem dat er te weinig plek is in Nederland. Er zijn ook kleine strandjes waar niemand komt. Je kunt je auto ook parkeren in een woonwijk, en dan een stuk door de duinen lopen. Eenmaal op het strand, is er ruimte zat. Maar je moet niet allemaal bij de pier van Scheveningen willen zitten.

  Wij zijn gisteren met een boot wezen varen op een rustige plek (die ik maar niet zal verklappen, ik denk dat iedereen zo'n plek wel kan vinden, als je een beetje nadenkt). Dan zie je wel meer bootjes, maar daar zit minstens dertig meter tussen.

  Gewoon een beetje creatief zijn. Plekken vermijden waar iedereen heen gaat. Vroeg opstaan, of juist 's avonds erop uit trekken. En je kunt altijd nog een terras improviseren op de stoep voor je deur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik mijd, ook zonder corona-regels, dergelijke drukke plekken altijd.
  Voor de meeste mensen is er op fiets-afstand best een mooi plekje te vinden om van het mooie weer te genieten maar men wil perse naar die ene plek waar iedereen komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je geen tuin hebt of een tuin hebt waar het bloedheet wordt, dan snap ik wel dat je eropuit trekt als het van dat mooie weer is. Wat me een beetje tegensteekt is dat mensen zeggen: IK zit al negen weken binnen en IK verdien het daarom om naar het strand te gaan. Maar heel veel mensen zitten al zo lang thuis. En waarom zou die ene persoon dan meer recht hebben om naar het strand te gaan?
  Iemand die denkt dat hij/zij de enige is die op een mooie dag naar het strand gaat is dom.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Maar nog iets: hoe vreemd het ook mag lijken, niet iedereen hééft dat soort hersens... Dom geboren en nooit wat bijgeleerd, zei mijn oma vroeger.

  BeantwoordenVerwijderen