donderdag 11 juli 2019

Zo ineens

Het kan er opeens zijn: groot gemis. Dan zou ik zo graag nog eens met mijn ouders babbelen bij een lekker maaltje, of met Opa die zo echt blij was me te zien, of D, mijn vriend, waarmee ik vaak zo kon lachen. Het voelt als een hamerslag dat zoveel lieve mensen uit mijn leven er nooit meer zijn in t eggie, alleen in mijn koppie. Tja, realiteit en niets anders. Ben dankbaar voor de goede herinneringen, maar er zijn er wel veel die verdwenen uit dit leven. Lieve G en L, vriendinnen door dik en dun, C en G, fijne kerels, de lijst groeit nog steeds en ik kan er soms heel weemoedig van worden, even wegzinken naar tijden die voorgoed voorbij zijn. En dat mag, het is onderdeel van mijn leven, de stoet doden die achter de horizon met me meeloopt. Dag lieverds!

11 opmerkingen:

 1. Wat blijft is de liefde die je voelde en kreeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe ouder je wordt, hoe meer herinneringen aan mensen, die dierbaar zijn geweest en er niet meer zijn. Ook mij kunnen wel eens herinneringen overvallen aan dierbare mensen, die een meerwaarde hebben gehad in mijn leven, die bijzonder zijn geweest.
  Koester je herinneringen en omarm ze, dat ze er geweest zijn in jouw leven...
  Een warme knuffel van mij!

  Liefs Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms kom ik de mis-mensen tegen in mijn dromen. Heerlijk wakker worden dan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gisteren nog van mijn ouders gedroomd en ze deden wat ze altijd deden als ze met de auto onderweg waren een mooi plekje zoeken en daar koffie/thee zetten en heerlijk uurtje zitten.
  Herken het erg dat het je soms zo overvalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Laatst zei ik tegen mijn oudste zus..ik heb ze niet gemist.. (mijn ouders) en dat is ook verdrietig.. ze waren zo weinig betrokken.. dat ik niets miste.. want ze waren er niet voor me.

  Mijn jongste zusje is nu 9 jaar dood en haar mis ik nog elke dag.. niet meer bellen, niet meer dingen samen doen/delen.. ik ben dankbaar voor haar leven en haar liefde.

  wens je sterkte toe met je rouwen om mensen die er niet meer zijn op aarde. Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het gemis blijft. Soms lijkt het alleen maar erger te worden. Niet meer even langs gaan, niet meer even bellen. Wat blijft zijn de herinneringen. En soms is dat ineens heel erg aanwezig. Door een liedje of zomaar.
  Ik wens je heel veel sterkte. Je bent een lieverd.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo'n gemis kan ineens toeslaan inderdaad.... Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zolang jij aan ze denkt worden ze niet vergeten! Mooi en sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen