zondag 26 mei 2019

Sterretje

Na het rondje markt en wat huishoudelijke werkjes, toog ik richting de muziek. Wat is de stad dan gezellig! Op ettelijke plekken is er wat te doen, want behalve de muziek zelf was er een kunstmarkt, straatartiesten en een ouderwetse kermismolen te zien en tientallen mensen die zich rond diverse optredens verzamelt en geniet. Dansende kinderen, mensen die meegalmen, en muzikanten in diverse outfits met hun instrument van lokatie naar lokatie lopen. Ik maakte een rondje, luisterde hier en daar en belande op de Oude Rijkswerf bij een podium waar een heel toffe popband speelde. Heerlijk zonnetje, fijne muziek, het was heel plezant. Toen naar een slechte troubadour, waar ik, snel weg ging, de brave man was onverstaanbaar en moest regelmatig herbeginnen omdat de melodie zijn vingers deed struikelen. Ook dat hoort bij de Dag van de Muziek.
Volgende stop was mijn favo plek bij een Galerie buiten, maar daar was zo’n drom mensen dat er geen doorkomen aan was en bovendien Saskia en Serge ( ja ze treden nog op) trekt me niet zo.
Dus de stad weer door en daar trof ik tot mijn grote vreugde mijn favobandje The Hokum Jug Band. Ik ken de heren al jaren en ik werd er weer superblij van. Verder spotte ik twee optredens van dames in petticoat jurken en jaren vijftig kapsels die respectievelijk leken op een Brigitte Kaandorp tweeling en een Andrewssister tribute. En toen was ik weer thuis en keek ik een heftige bergetappe in de Giro, waarin het klassement zich steeds duidelijker aftekent. Spannend!
Het was een dag met een dikke ster!

4 opmerkingen:

  1. Vervelen is er niet bij, heerlijk om te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt gezellig, maar zelf houd ik niet zo van drukte, al zal dat op een scoot anders zijn dan als Klein Duimpje in een grote mensenmassa, heb je je eigen ruimte ;)

    Groetjes Lily

    BeantwoordenVerwijderen