woensdag 15 mei 2019

En nu de moeder

Tja die kattenbeesten van mij......
Ze willen eigenlijk alle twee tegelijk heel veel aandacht, het liefst zonder de ander als stoorzender.
Teig die helder water begint te kwijlen en je handen of gezicht likt van puur genot, Koek als zware bontstola die alleen nog meer van eten houdt dan van mij.
Koek is überaanwezig, opdringerig en onverzadigbaar, maar zoooo lief. Teig is bescheiden, onafhankelijk en een vrijerikje.
Mijn huis is pas een huis met katten.
Nu de zon weer aanwezig is, zijn we ook vaak in de tuin, Teigetje op expeditie, muizeninspectie en heerlijk zonnend. Koekie is meer van de lui de zon liggerij dan aktief bezig te zijn. Ik wisselend aktief- paden terug vinden, berenklauwen minimaliseren- en ook lekker in een luie stoel.
Een blij mens, want pols is 95% belastbaar inmiddels en achterstanden in huis vrijwel weggewerkt en nu in de tuin proberen wat basic orde te herstellen.De tuin....vol ossentong, daslook, fluitenkruid, koekoeksbloemen, paarse dovenetels, berenklauwen, driekantig look, maagdenpalm, smeerwortel, spoorbloemen in drie kleuren, geraniumsoorten etc. Een geheime sprookjestuin, die met meer verwaarlozing steeds mooier en wilder wordt. Ik moet echt mijn best doen om nog loopruimte te handhaven. Misschien nog naar het tuincentrum om wat keukenkruiden aan te schaffen, en naar de rommelmarkt vrijdag voor wat tomatenplantjes.
Maar ook de kanoroute en de duinen roepen. En dan nog de Giro, waar Dumoulin akelig viel en misschien moet afhaken. Ze gaan daar bergen beklimmen, mooi.
En ook koken, sappen persen, smoothies mixen, wassen etcetera. En tussen de bedrijven door, katknuffelen, al vinden zijzelf dat een eerste prioriteit....

5 opmerkingen:

 1. Met je tuin zijn de vogels en insecten ook heel blij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook meer een kattenmens dan een hondenmens heb ik gemerkt na 15 jaar 2 hondjes gehad te hebben, schatjes, daar niet van, maar katten zijn.... katten ;)
  Inderdaad lekker weer, maar ik heb nog wat werk binnenshuis te doen, wat voorgaat.

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk katten in huis .Helaas wil Mikki nooit op schoot mag ik haar al helemaal niet vasthouden .Maar 's nachts is ze mijn slapie ,op het kussen naast me of nog liever bovenop mij.Maar ik mag niet klagen want ze wil wel heel graag en veel geaaid worden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk opgewekt logje. Ik word er blij van. Respect hoe je in het leven staat.
  Fijn dat de pols weer grotendeels te gebruiken is.Er is genoeg te doen zo te lezen. Maar niet vergeten van de zon te genieten.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen