maandag 11 februari 2019

Verlangen

Ik verlang naar meer buiten. Heb eerst door de sneeuw een weekje binnen gezeten en nu al twee weken nauwelijks buiten wegens laryngitis. Niet eens echt ziek, maar stemproblemen en minder fit.
Het herfstige weer is daar niet zo goed voor.
Maar het is alweer de tweede week van februari en de lente sluipt naderbij. Vroege narcissen, sneeuwklokjes en crocussen piepen met hun bloemen op, en ik krijg al voorjaarskriebels.
Straks even boodschappen doen en flink frisse lucht happen.

Het opruimen gaat door. Ik probeerde al jaren orde te scheppen, maar 5% weggooien en de rest beter ordenen werkt niet echt. Nu gooi ik echt veel weg en dan is de ruimte in mijn kasten opeens wel
voldoende en kan het overzicht permanent worden.
De sokken zijn gekondood, en blijken opeens wel in de grote lade van de linnenkast te passen. Ik hoef nooit meer sokken te kopen.....
En ik ga door, er staan al twee zakken kleding klaar voor de weggooi en dat is nog maar het begin.
Voldoende blijft over, ruim voldoende, en door meer overzicht gebruik ik de overgebleven items intensiever. Besef hoeveel ik heb en verlang niet naar meer. Ik vind items terug die ik vergeten was en blijk in overvloed te leven.


6 opmerkingen:

 1. Gelukkig wordt het deze week wat droger en zonniger.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De voorspellingen voor deze week zijn goed. Ik hoop dat je op zo'n dag naar buiten kunt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zachte buitenweer komt er aan. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je kasten of kleding uit gaat zoeken kom je altijd dingen tegen die je vergeten was. Goed bezig nog steeds.. Hoop dat je stem ook weer beter wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eind van de week is het lente! Genieten.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik herken je klachten. soms is ineens mijn stem hees alsof er iets omheen zit. En iets minder energie zonder dat je je vinger erop kunt leggen. Knap dat je door blijft gaan met het opruimen.
  Ik heb de krokusjes in mijn tuin al bijna open en deel het lentegevoel. Nu de zon nog! Succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen