donderdag 8 november 2018

Yes, JOMO

Op de blog van https://holistik.nl/joy-of-missing-out/ las ik een mooi stuk over lekker saai leven in tegenstelling tot het overal bij willen zijn leven. Ipv van FOMO (fear of missing out) JOMO(joy of missing out). 
Dat beoefen ik al jaren, Joy of Now and Here. Mindfulness, lekker bewust van het Hier en Nu genieten, in plaats van leven met verlangen naar meer of anders.
Zelfs mijn lichamelijke makkes probeer ik zoveel mogelijk te aanvaarden en niet met onrust over hoe het anders zou kunnen zijn te verzwaren.
Natuurlijk mag een mens hopen en streven naar beter, maar ik laat het mijn leven niet meer bepalen, ik schuif wat met eetgewoontes, oefeningen, rustperiodes, en andere gezondheidsbevorderende factoren en kijk of het verschil maakt. Zo liep ik tegen het gezegende effect van THC op, maar soms ook tegen niet werkende methodes (Pioppi)! voor mij op. Door er niet te dwingend mee bezig te zijn, is mijn leven lichter geworden. 
Kan een dag niet wat ik had willen doen, nou over een poosje ben ik dat wat ik miste vergeten, maar niet de momenten die ik wel meemaakte, al is het allemaal vluchtig. Je gevoel is bepalend, niet het feit op zich.
Ik stort me, met een bijna lege todolijst in de donderdag van Nu. Heerlijk! 

5 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat je er van genoten hebt..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij hebt het kindzijn in jezelf ontdekt!
  De onbevangenheid die je tentoon spreid wijst daarop.
  Gefeliciteerd!
  Ik hoop en train ervoor dat ik daar ook kom.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt vast weer een heerlijke dag achter de rug! Mooi beschreven!

  BeantwoordenVerwijderen