vrijdag 9 november 2018

SinteMaarten

In Den Helder wordt nog echt gesintemaartend. Alleen zijn de ouders makkelijker geworden en gaan met de kinderen naar een winkelgebied, bejaardenhuis of buurtcentrum. Beperkte overzichtelijke lokaties, meestal overdekt en veel snoep verzekerd. Daardoor loopt al jaren het aantal kinderen huis-aan- huis zingend terug.
Omdat ik geen zin heb om voor Jan Doedel snoep, dat ik zelf niet blief, in huis te halen, kocht ik gewoon een net goedkope mandarijnen. Deze voorzie ik van grappige gezichtjes met een viltstilt en zijn altijd een succes. De overblijvers komen via de fruitschaal bij mij wel aan bod.
Vandaag op de todo lijst. Net als nog een wasje en wat huishoudelijke taakjes.
Ik vermaak me wel.
En ook katten hebben staarten.

9 opmerkingen:

 1. Ik woon in een Sint Maarten maar nog nooit kinderen aan de deur gehad. Geen idee of dat leeft hier maar ik woon 2 km buiten dorp dus hier komen weinig mensen zomaar langs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat het daar nog echt gevierd wordt, ook al is het wel jammer dat het aantal kinderen in woonwijken afneemt.

  Een mandarijntje is nog gezond ook : )

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vroeger kocht ik ook altijd extra mandarijntje, maar ik heb ze nooit zo leuk versierd! Veel plezier zondagavond!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat heb je leuk bedacht en verstandiger dan al die snoep. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een prachtig feest, waarvan ik na afloop als supersnoeper rijkelijk van genoot!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In onze vorige wijk kwam er gewoon vaak een briefje in de brievenbus ,mochten ze aanbellen dan kon je een lichtje voor het raam zetten .Ik genoot er altijd zo van die zingende kinderen .Hier bleef ik altijd zitten met mijn snoep dus ik koop maar niets meer

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier geen kinderen aan de deur. Meestal wel een lampionnen optocht. Ik vermoed vanavond, want de 11e van de 11e hebben de meeste ouders hier wat anders te doen dan met hun kinderen aan de wandel te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier leeft t zeker. Er zijn jaren dat t wat rustiger is maar sinds een paar jaar zijn er weer veel kleine kinderen in de straat en wordt er weer volop gezongen.
  Ik heb er ook goede herinneringen aan. Het was altijd koud en winderig en je lampion ging kapot maar de opbrengst maakte alles goed.

  BeantwoordenVerwijderen