donderdag 11 oktober 2018

Wonderlijk weer

Het is ongehoord zomers. Fijn, maar ook vreemd. Vorige winter was ook al warm en pas in maart winters, waarna een overdadig droge en hete zomer volgde. Wat extreem allemaal, en ook verontrustend. Nu blijkt dat de klimaatdoelen niet gehaald worden( belangrijker voor iedereen dan dividendbelasting afschaffen dunkt mij) , lijkt het er op dat er een onomkeerbare ravage is aangericht.
Ik krijg er koude rillingen van als ik er over nadenk. Dat doe ik maar niet teveel. Mezelf heb ik weinig te verwijten, ben al meer dan 50 jaar overtuigd van groen leven en leef ernaar. Geen auto gehad, nooit gevlogen, geen kinderen, bio eten, afvalscheiding etc. Nee ik heb het niet zo bont gemaakt. En de grote klap zal ws komen als ik er niet meer ben. Dus probeer ik mijn leven gewoon te leven zoals ik al deed.
Op Netflix zijn er goede docu's over te zien, dat zal ik zeker doen. Begon al met een stukje van Minimalism, maar behalve dat het inspirerend is, vertelt het mij niet zoveel nieuws. Ook de seriedocu Cooked van Michael Pollan is daarbij informatief en ook inspirerend.
De verjaardag gister was gezellig in de tuin en ik bewonderde Broers nieuwe keuken. Had wat glazen voorraad potten gekocht en dat viel goed in de smaak. Ook meukvrij kado.
Even kort gereden, maar word erg moe van mijn  onstabiele evenwicht, dus vandaag maar wat meer.
Omdat de dagen korter zijn is het s morgens nog koud, dus even wachten tot alles wat opgewarmd is.
Verder weinig speciaals vandaag, wat ook prima is.

4 opmerkingen:

 1. Het weer is geweldig, mag wel zo blijven tot de kerst hoor ik wel om me heen zeggen. Ja vorig jaar was het ook niet koud... We gaan het zien en voelen hè..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik leef ook zo groen mogelijk, maar vlieg wel grotere afstanden. Dat compenseer ik wel, maar zou het goed vinden als de tickets (vele malen) duurder zouden worden. Zo duur als ze zouden moeten zijn. Niet prettig. Ik zou minder naar familie kunnen, maar de enige manier waarop mensen minder gaan vliegen, vrees ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zolang miljoenen mensen meer met zichzelf dan met het millieu bezig zijn, gaan we geen enkel akkoord halen.
  Gelukkig zien steeds meer mensen het licht, dus gloort er hoop aan de horizon.Denk ik.
  BTW. Warme lange zomers zijn wel goed tegen het gasgebruik en op die manier weer goed voor het millieu.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik deel je zorgen. Ik verbaas mij erover hoe weinig mensen de klimaatverandering écht serieus nemen. Ik zal er zelf niet zoveel last van hebben (al vond ik afgelopen zomer vreselijk), maar m.n. mensen met (klein)kinderen zouden er toch alles aan moeten doen om de schade nog enigszins te beperken.

  BeantwoordenVerwijderen