vrijdag 10 augustus 2018

Structuur


Bij mijn opruimakties streef ik vooral ook naar een duidelijke en prettige manier van opruimen van hetgeen dat blijven mag. Marie Kondo gaf wat ideeen, maar verder ben ik erg van ladeverdelers, bakjes en zakjes, dat geeft veel struktuur. Ik ben een archivaris in aanleg. Vroeger, op kantoor, was ik altijd van de nieuwe systemen en bedenken hoe ik iets logisch en overzichtelijk kon doen.  Zelfs als kind en scholier hield ik van overzicht.
Natuurlijk is opruimen vooral ook minimaliseren, daar ben ik wat minder sterk in, helaas, maar ik dun wel uit.
Nu is bv ook het digitale gebeuren een heel ding en ik besluit dagelijks minimaal een half uurtje digitaal te ruimen.
Omdat het lastig is om alle her en der te vinden bestanden opnieuw in te delen en  en het oude te schiften op bruikbaarheid, is het idee om eerst alles van voor 2018 in mappen op te slaan met als titel, Oude Meuk. Dan beginnen  met wat recent is op te delen in duidelijk te vinden mappen. Als dat klaar is, kan de oude meuk stukje bij beetje uitgesorteerd en in dezelfde structuur ondergebracht worden.
Vooral opgeslagen bestanden in Clouds ed zijn aan een kritisch opruim oog toe.
Een hele klus, maar wel dankbaar.
Als ze me missen...ik zit oude meuk op te vissen.

5 opmerkingen:

 1. Ik herken het. Hier is ook weer een ladenblokje gekocht. In mijn visie betekent het meer troep bewaren. Maar ja.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Digitaal opruimen zou ik ook nodig moeten doen eigenlijk. Alleen al mijn mailbox zit overvol. Maar ik durf niet goed wat weg te gooien op digitaal gebied....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha!!
  Ben verleden jaar begonnen om inderdaad een heleboel uit de inbox gewoon weg te gooien. Want hoe vaak bekijk je die oude meuk nog?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben dol op weggooien en doe het dus regelmatig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Digitaal bewaar ik niets... kost me helemaal geen moeite. Gelukkig. En spullen, kleding, andere meuk, daar hecht ik ook weinig aan. Kan heel goed weg doen, maar wel geven of laten hergebruiken. Manlief is het niet helemaal eens met mijn idee hierover en heeft z'n eigen plek, waar hij meuk op mag slaan. Maar daarbuiten zo weinig mogelijk of niet.

  BeantwoordenVerwijderen