donderdag 12 juli 2018

Niet meer

Al eet ik meestal heel gezond, zwakheden heb ik beslist ook wel.

Als diabeet ben ik gevoelig voor koolhydraten en vooral die onnodige zoete. Soms wil ik patat of een ( glutenvrije) pizza, en bij uitzondering mag dat best. Koek is nier mijn ding en het  meeste snoepgoed ook niet, maar chocolade, foute repen vooral, mmmmmmm. Tony's oranje, en daarop gelijkenden, ik kan er niet afblijven als ik eenmaal begin. Goede, hele bittere chocolade is ook wel lekker, maar veel minder verslavend. Soms gluurt zo'n hele foute reep mij aan in de supermarkt en belandt zomaar in mijn karretje, of liever meer dan één. Als die eenmaal is aangebroken thuis, iets wat ik vaak nog wel wat dagen kan uitstellen, is het hek van de dam. Een klein stukje, weet het koolhydraatmonstertje geheel hysterisch te maken, zodat de reep snel enkel uit de wikkel bestaat.
Ik doe het niet meer, ik ga er met een boog omheen, ze komen mijn huis niet meer binnen! Afgesproken ! Klaar ermee! Alleen goede repen mogen nog. Veel veiliger. Het monstertje slaapt dan lekker en blijft koest.

5 opmerkingen:

 1. Grappig he dat de Slavenvrije chocolade van Tony zo verslavend is. Vooral die Oranje inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herken dit , af en toe sta ik het me wel toe.
  Dan liever ook in 1 keer opgegeten. Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbaar. Ik koop geen drop meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik probeer de suiker ook te mijden door het niet in huis te halen. Tony oranje kan hier gerust op bezoek komen. Die vind ik vies..Brrrr

  BeantwoordenVerwijderen