maandag 23 juli 2018

MWM

Het leven in het nu is mijn streven, maar ik betrap me soms toch op opzien tegen de toekomst. Op termijn op ziekte en afhankelijker worden, voor iets dichter bij, de voorspelde hittegolf. 
Niet dat je daar iets mee opschiet, want meer dan de logiese maatregelen en voorzorg kun je toch niet nemen en vaak valt het achteraf best mee.
In de media wordt veel gesproken over de zomer van 1976 die wel eens overtroffen kon worden, toen de mensen ook MooiWeerMoe werden.
Die zomer studeerde ik nog biologie en moest in Utrecht diverse tentamens doen wat niet meeviel. Voor Nederlandse Flora, nota bene mijn lievelingsvak, zakte ik met een kwart punt na een brainfog door de temperaturen in de hete barak waar dit werd afgenomen ( in september in de herkansing haalde ik een 9.75).
Daarna ging ik op vakantie naar een biologisch werkkamp in Eysen, Zuidlimburg. 
We kampeerden in een kersenboomgaard, waar we ons ziek aten aan de heerlijke Hedelfingerkersen, en snachts de koeien, op zoek naar groener gras, losbraken en tussen de tenten liepen. De excursie naar de mergelgrotten in Maastricht waren een traktatie vanwege de koelte. 
Toen ik thuiskwam, met een vertraagde trein in de nacht, was ik gaar als boter en daar stond Pa me op te wachten met ijskoude biertjes in zijn fietstassen om met mij meteen door naar de dijk te rijden, waar ik direct mijn kakkies in het heerlijke zeewater stak en de pilsjes in het keelgat sisten. Shhhhhh, wat een zaligheid, wat een lieve Pa. volgens mij volgden toen hevige onweers en plensbuien, dat zou nu ook fijn zijn. 

10 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige herinnering aan je vader, met die pilsjes daar aan de dijk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goed idee toen van je vader

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onze dochter was onderweg en werd 29 juli 1976 geboren. Die zomer vergeet ik dus nooit meer.
  Jouw herinnering is ook heel mooi.
  Ik ben dit weer spuugzat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lief gebaar van je vader; hij wist precies wat je nodig had. Het KNMI voorspelt wel vaker zaken en die kwamen ook niet uit.
  Maar de hitte legt je lam.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Was het Eys of Eysden? (Eysen bestaat niet, geloof ik). Voor het geval er nog iemand zin heeft in Hedelfingers. Dat zijn inderdaad de heerlijkste kersen die er zijn! Nog even rustig aan doen tot de hitte voorbij is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig verhaal! Ik weet nog dat ik een herexamen had voor mijn VWO, een lieve vriend logeerde bij mij om te helpen en we gingen elke middag zwemmen om af te koelen. Ik baalde toen ook zo van dat constante hete weer maar ook vanwege het zwaard van Damocles dat boven mijn hoofd hing...wel gehaald overigens, gelukkig.
  Eerlijk gezegd, hoe erg ik het ook vind voor de natuur en mensen die er niet tegen kunnen, vind ik het heerlijk weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo grappig om die marine uitdrukkingen als kakkies in je blog tegen te komen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi verhaal,dat was echt een super idee van je vader

  BeantwoordenVerwijderen