donderdag 5 juli 2018

Eigenwijs

O ja, dat ben ik zeker! Als ukkie waren mijn eerste woorden : salluf toen. En zo is dat een belangrijke karaktertrek gebleven.Naarmate de leeftijd stijgt ben ik wel meer doordrongen van het feit dat er twee kanten aan zitten. De negatieve kan zijn dat je tegen gezond verstand en adviezen in door blijft gaan op een heilloos pad. Dat kan je in eigen kuiten bijten , want dat is destructief. Als je wel je verstand blijft gebruiken en bereid bent om zo nodig jezelf terug te roepen, kan het een positieve eigenschap blijken. Ik heb veel en vaak op eigen kompas gevaren en dat heeft me geen windeieren gelegd. Ik leef nog, ondanks alles en doe het weer beter en beter. Mijn gezondheid vaart wel bij die eigen weg.
Mijn geestelijke welzijn is er sterk op voorruit gegaan toen ik niet langer therapie en medicatie afwees. Nu hou ik mijzelf blij en positief, met mijn retraites en schrijftherapie.
Ik heb nooit schulden gemaakt. Behalve  voor studie, die al lang geleden is afbetaald en twee kleine hypotheekjes op mij huis, die onvermijdelijk waren. Ik heb belachelijk lage woonlasten waardoor ik comfortabel leef van mijn AOWtje.
Vandaag is de sterfdag van vriend D. Ik ga zo naar het kerkhof en nog een beetje toeren. Hij was ook eigenwijs en heeft dat moeten bekopen met een vroege dood. Hij hoeft nu niks meer tegen zijn zin te doen of laten en ik geniet van alles omdat ik mijn eigen zin deed. Wie is er wijs?

3 opmerkingen: