vrijdag 20 juli 2018

Bijna

Bijna won een Nederlander weer eens op de Alpe d'Huez' . Twee hollanders zelfs. Eerst deed Kruiswijk een ijselijke solo, maar in de eindfase kwam een klein groepje hem voorbij en daarin onze Tom Dumoulin. Uuteindelijk won geen van beiden hier, maar het was een op de punt van de stoel rit.
Tevens had ik een huishoudelijk dagje: wassen, afwassen, opruimen, kefir oogsten, groentensap maken,badderen, kadootje voor bijna jarige buuf inpakken, kaart erbij fabrieken, etcetera.
De belastingen maakte me blij met teruggave zorgkosten, altijd fijn.
Het is nog steeds warm weer, hier best te doen, tot ca 23 graden, maar ik snak naar buien, regen, onweer.
En de natuur en heel Nederland met mij.
De vijg heeft al haar veelbelovende vruchten al onrijp afgestoten, zelfs duinbramen verdrogen hier en daar, het is een vreemde zomer, die maar doorgaat en teistert.
De Tour blijft zo'n beetje tot het einde in de bergen, ook al extreem, en straks weer een stevige dag voor de renners. Dit jaar wordt wel erg veel van de mannen geeist en voor Parijs zullen er nog veel uitvallen. Het lijkt erop dat er veel records gebroken gaan worden, droogte, warmte, Tourlijden, en ik door dit alles te doorstaan.

4 opmerkingen:

 1. Ik geniet ook achter de televisie, zowel van de prestaties van de wielrenners als van het mooie landschap waar zij doorheen rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan het mooie weer dit jaar redelijk waarderen. Maar je hebt zeker gelijk dat alles snakt naar een flinke regenbui.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat was het spannend hè? Ik zat ook op het puntje van mijn stoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tour de France wordt hier ook gevolgd! Maar ik zit niet alleen maar aan de buis gekluisterd hoor, doe vaak wat anders tussendoor. Blijf genieten, we hebben nog ruim een week voor het weer heel stil zal zijn op het sportftont!
  En dit voorjaar en zomer? Ja soms misschien een beetje te, maar klagen doen we niet hoor!

  BeantwoordenVerwijderen