woensdag 4 juli 2018

Babies

Ik heb babies, kruidenkindjes.


Als ik basilicum pluk, neem ik van de wat langere stengels niet de topblaadjes, maar de grotere bladeren daaronder. De kale stengel knip ik af en zet in een potje water. In no-time komen daar worteltjes aan. Dezelfde truc met mint, orgegano verbena en topjes van bv rozemarijn en inmiddels is dat een leuke kwekerij. Ik moet dat nodig  Oppotten. De basilicum staat in potten in een oude koelkastgroentenlade met een laagje water, onder het afdak. Dat is een weelderig gebeuren, want de drie soorten voelen zich daar zeer thuis.
In de natuur is het straks tijd om zaden te verzamelen van planten die geschikt zijn voor mijn schaduwtuin om straks uit te zaaien, voor bloemenpracht volgend jaar. Idem met een enkele plant in de tuin waar ik graag meer van zie. Gewoon uitstrooien en laat je volgend jaar verrassen.
Ja, voortplanting met hulp.
Het is nog steeds prettig zomerweer hier, lekker fris, niet zweterig.
De scoot wordt veel uitgelaten en ik erbij.
De tuin is een heerlijk verblijf, met keuken en toilet dichtbij.  Mijn lusthof.

4 opmerkingen:

 1. In een zonnige tuin is het nu wel moeilijk alles op de juiste vochtigheid te houden. Ga zelfs zo ver in afvalwater verzamelen dat er een bak in de gootsteen staat om de beetjes water op te vangen ven even vingers afspoelen en andere restjes. Gisteren leverde alles met elkaar, inclusief afgegoten water uit pannen etc toch 4 emmers op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk muziekje! Je weet ze ook wel altijd te vinden hè.
  Leuk dat je zelf die kruiden stekt! Ik heb er geen verstand van, gebruik maar een paar soorten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaloers op jouw groene vingers...

  BeantwoordenVerwijderen