zondag 24 juni 2018

Verrot

En lekker, dat fermenteren. Sinds een geruime tijd maak ik zelf melkkefir, mmmmmm en darmpjes en rest van t lijf ook enthousiast. En leuk en simpel om te doen. In het boek Verrot Lekker staat dit goed beschreven enop het www valt ook veel te lezen hierover.  Ook maak ik zelf appelazijn,ook hierover kun je volop lezen.
Ook leuk om te doen en niet arbeidsintensief al moet je er wat geduld voor uitoefenen, enfin wijn is ook niet morgen klaar.
Dit najaar en in de winter wil ik ook met groenten aan de slag, goede aanvulling op de dagelijkse kost. Vitamines en mineralen bij de vleet, en goed voor de vertering enzo.
Eerstdaags zijn er weer verse bramen enzo, ook daar ga ik van hamsteren voor de winter, invriezen in dit geval.
Ik heb edelgistvlokken herontdekt, was vergeten hoe lekker dat is, en tevens een prima vitamine B bron.
Goed voor jezelf zorgen heerlijk eten en leuk bezig zijn gaan hand in hand.
Laat mij maar schuiven.

2 opmerkingen:

  1. Het is echt leuk,groenten uitproberen. Hier staat een pot gefermenteerde bietjes en vanmiddag moet ik resten wortel en bleekselderij opmaken via fermenteren. Ook ben ik op zoek naar een kombucha zwam.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent echt zo goed bezig! Vlasje.. je gaat 100 worden als je zo doorgaat! :-)

    BeantwoordenVerwijderen