woensdag 6 juni 2018

Toerist

Het ritje van vanmorgen werd een drie uursrit. Kon er geen genoeg van krijgen toen ik de dijk en de eerste duinen ( 2x een konijn! ) eenmaal achter de wielen had reed ik door de duinen verder naar Julianadorp. Daar de kanoroute terug en via een omweg met voor mij nieuwe fietspaden belandde ik bij De Groee Stek, waar de stoere J haar projekt van kwekerij en werkvoorziening trots toonde. Een lieve-vrouwe-bedstro plantje en twee selderijs(waarom verkoopt haast niemand bladselderij?) mochten mee naar huis en enpassant haalde ik ook de Vitatas op.
Omdat Odin niet meer aan Den Helder levert was dit het alternatief van mijn groentenjuwelier, en echt, niet slecht, maar de koolrabi en paksoy kwamen me een beetje de neus uit, kortom de groentenkeus was niet erg divers,hoewel goed van kwaliteit. Ik keek eens rond op internet en kwam https://www.hofweb.nl/ tegen, een bezorgservice met ook kruidenierswaren, zuivel, vlees en dus verse groenten en fruit. Er zitten wel bezorgkosten aan vast, maar het thuisbezorgen is natuurlijk ook wel fijn.
Voorlopig wil ik dit een paar keer per 14 dagen uitproberen en de andere week dan de Vitatas. Ik heb het overlegd met de groentenman himself en hij zal kijken of hij als bezorgpunt wil en kan fungeren. Dat zou helemaal mooi zijn. Hij toonde begrip voor mijn keus en waardeerde dat ik het hem liet weten alemaal.
Nu even uutzakken en dan nog een beetje de tuin in.
En morgen een hele vroege rit, misschien dan nog meer wipstaartjes.

2 opmerkingen:

  1. Zo ging het hier ook. Walcheren werd te ver/kostbaar voor Odin. Ik vond een andere bio-internet-boer. Die had ik jaren eerder willen hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Raar toch dat er bij jullie niet geleverd wordt. Zo groot is Nederland toch niet?

    BeantwoordenVerwijderen