zondag 3 juni 2018

Geen last van FOMO

In mijn omgeving zie ik mensen die alles aflopen: markten, kermissen, festivals, optredens. Ze MOETEN er naar toe, want het is er voor, en wie weet wat je mist als je niet gaat. Fear Of Missing Out heet dat.
Geen last van. Ik ga zelfs zelden naar evenementen, want ik ben kieskeurig en kies eerder voor mijzelf dan voor overdaad aan prikkels en hou niet van mensenmassa's.
Gisteren droogde het op het middaguur op en dus deed ik even een klein rondje. De buitengebeurens waren koud om stil te staan, de binnenoptredens daar was het stikdruk. Al snel wendde ik de steven naar een supermarkt voor wat versvoer en naar huis.
Graag of niet, ik vond het thuis warmer en gezelliger, met wat muziekgebeurens die ik ooit opnam op de tv, thee en soep.
Geen spijt, je kunt beter kiezen voor iets dat echt prettig is, dan tegen heug en meug iets ondernemen omdat het 'moet'.
Ik MOET niks, ik MAG, heb een keus, gelukkig.
Vroeger was het feest als er kermis was, of een zeldzaam feestelijk gebeuren, omdat het het gewone leven even onderbrak. Nu worden we doodgegooid met evenementen en wordt alles tot commercieel gebeuren opgeblazen. Brood en spelen voor het volk zeiden de Romeinen al.
Laat mij maar de natuur, thuis, tuin, lezen en stilte of zelfgekozen muziek. En heel erg zelden een gebeuren er buuten om.
Dan waardeer ik het ook zeer,
En missen doe ik niets.

5 opmerkingen:

 1. Een collega van mij zei ooit,'Als ik dood ben wil ik wel het idee hebben dat ik geleefd heb'. Om dat te bereiken schijn je altijd de hort op te moeten. Niet mijn ding. IK herken je verhaal dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een luxe hè dat je je eigen keuzes kunt maken! Heerlijk! En rust is meestal het fijnste!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het leven zit in mij, niet buiten mij. Fijn, hoe je het onder woorden brengt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben zo blij dat ik niet de FOMO ziekte heb. Ik kijk vanaf de zijkant toe en denk waar ben je in hemelsnaam mee bezig

  BeantwoordenVerwijderen