dinsdag 19 juni 2018

Early adaptor

zo noemen ze iemand die er als de kippen bij is als het om nieuwe trends gaat.
Nou heb ik niet bepaald een enorme interesse in trends, maar ik ben wel nieuwsgierig, waardoor ik nieuwe info snel opneem. Maar ik ben eerder een Bezie-alle-dingen-en -behoud-het-goede-type, dan een trendvolger. Ik constateer dat het in is om een slip van je t-shirt in je broek te stoppen, tja...
Ik zie dat de commercie bio en glutenvrij omhelst heeft, wel makkelijk, maar nu denken veel mensen dat het modies is om zo te eten, terwijl het natuurlijk gewoon verschillend is hoe iemand op zijn voeding reageert, en vaak helpt het voor geen meter als je je volpropt met gluten en/of lactosevrije rotzooi. Want dat is er volop.
Ik heb uit ervaring gemerkt dat mijn lijf niet blij is met gluten en lactose en koolhydraten slechter verteert. Onafhankelijk van trends ben ik daarmee aan de slag gegaan en hou het nog steeds vol.  Omdat het voor Mij goed is. Meer een kwestie van zelfonderzoek en observatie dan van mode.
Al mijn hele leven ben ik geen gretige ontbijtster, gewoon geen trek 's morgens. Ja ik kan wel tegen heug en meug direct uit bed een kom naar binnenfrommelen, maar het zorgt alleen maar voor valse trek, omdat de koolhydraten/insuline cyclus dan geprikkeld wordt. Al geruime tijd schuift het ontbijt op en nu eet ik pas om 12 of 1 uur mijn eerste maaltje. En ik voel me daar heel content mee. Na zessen in de avond eet ik ook niets meer, dus ik heb maar een korte periode dat ik eet. Ik heb mijn insulinespuitmomenten erop aangepast en ben duidelijk minder cc's gaan gebruiken. En ik val af en toe wat af, en ik voel me supergoed hierbij.
Nu lees ik dat dit intermittend fasting heet en een Trend is. O.
Had er wel eens wat over gelezen, maar zag daar eerder een bevestiging in, dat mijn gedrag niet schadelijk is. Iedereen miept maar over gezond ontbijten en hoe goed dat is, maar ik verteer beter als ik mijn tijdstip verander. Ik krijg voldoende binnen, beheers mijn bloedsuikers beter en het voelt als een natuurlijk ritme, voor mij dan.
Dus ik ben een deel van de dag in ketose( lees : dhttps://happyhealthy.nl/intermittent-fasting/) door mijn eetmomenten te beperken en dat schijnt heel,goed te zijn, je leest er steeds vaker iets over. Nou ja, ben ik ook eens heel trendy.....

9 opmerkingen:

 1. Wat goed Vlasje. Ken je het YouTube kanaal ven Eric Berg?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij luistert goed naar je lijf. Dat is toch prima. Trendy of niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben ermee bekend. Jan las er maanden geleden al eens iets over en toen heb ik ernaar gevraagd bij mijn diëtiste. 2 maaltijden per dag of meer maar in ongeveer 6-8 uur. De rest van de dag niets. Dan werkt ook het vetverbranden dat 's nachts begint als je minder kh eet door. We hebben ons er nog niet aan gewaagd. Ik heb gewoon altijd wel trek als ik 's morgens opsta ;-) En ik mocht vroeger echt nooit de deur uit zonder ontbijt, dat zit er ook in gebakken. Ik merkte het laatst bij mijn zoon. Wij gingen ontbijten maar mijn schoon niet. Ze had geen trek. Uiteindelijk begon ze pas met iets om 11 uur. Ik dacht echt, kan toch niet gezond zijn. Maar blijkbaar toch wel. Dus wie weet! Succes ermee en fijn dat het jou goed doet, haha je denkt het zelf te hebben uitgevonden en dan blijkt het een trend te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doen wat bij jouw lijf en manier van leven past. En toevallig is dat nu trendy. Af en toe doe ik dat ook, minder maaltijden op een dag. Mijn ex-man at maar eenmaal per dag toen ik hem leerde kennen, maar dat was meer vanuit 'er was gewoon nooit meer' geboren dan past bij zijn lijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat elk mens een eigen voedingsbehoefte heeft, afhankelijk van leeftijd, omstandigheden, dagbesteding, mogelijke ziekten en omgevingsfactoren.
  Het stoort mij vooral dat er vaak zo stellig wordt beweerd wat goed voor je is. Vanuit de voedingsindustrie snap ik dat wel, zij moeten immers geld verdienen, maar ook "gewone" menen kunnen je zo maar veroordelen om wat je eet: Wat? Geef jij je kinderen brood mee naar school en een Sultana??? Alsof ik een pakje zware sjek sta te roken boven de wieg, zo lijkt het.
  Gelukkig ben ik zelf goed in staat om mijn eigen voedingskeuzes te maken en vindt ik bijvoorbeeld frisdrank en sappies niet lekker, dus dat drink ik nooit. Ik eet vooral wat ik lekker vind en als ik trek heb. Zo had ik gisteren erwtensoep als lunch, vandaag misschien haring of ... een boterham met kaas.
  Ook mijn kinderen eten wat ze willen, als je ze allerlei "slechte dingen" verbiedt gaan ze het stiekum, achter je rug tóch proberen. Dus mijn moto: van aklles een beetje en veel afwisselen, dan komt het wel goed.
  Marijke.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kom er altijd pas later achteraan sukkelen en ben dus een 'laggerd' geloof ik dat het heet : ) Grappig dat je per ongeluk een trendsetter bent geworden Vlasleeuwenbekje : )

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tijdens mijn werkzame leven van ruim 40 jaar ontbeet ik wel, wat ik ook mee opgegroeid natuurlijk. Toen is niet meer werkte stelde ik het als vanzelf steeds meer uit.
  Ik heb aan vele dieettrends meegedaan en van de Methode Montignac de gewoonte over gehouden om met fruit te beginnen. Dat doe ik nu al 10 jaar en bevalt me nog steeds goed.

  BeantwoordenVerwijderen