dinsdag 8 mei 2018

Zonnedol

Deze geweldige zomerse dagen zijn om helemaal uitgemolken te worden en dat dat deed ik. Ik reed anderhalve kanoroute en rotzooide ook nog eens in de tuin.
Mijn energie is weer top- voor mijn doen- en ik begon met een rit kanoroute tot ik zag dat ik per ongeluk de accu van de scoot niet goed had opgeladen. Nou een halfje zat er wel in en dat is al geweldig. De bollenvelden zijn nog maar deels gekopt en dat geeft nog veel kleur. Tjonge, wat een zintuigenfeest.
Toen in de tuin geklooid, met mijn nieuwe goeie snoeischaartje was ik niet te houden en ik ontdeed diverse overblijvende planten van dood hout en te wilde groei. Ook wat esdoorntakken en overbodige vuigenuitlopers geloofden eraan toen moesten ook wat berenklauwen op ongewenste plekken eraan geloven en de tuin begint iets gecultiveerder te worden.
Inmiddels had de scoot geladen totdat alle lichtjes weer opgloeiden en besloot ik alsnog een rit te maken en al snel dacht ik: waarom nu geen hele  Kanoroute? En dat gebeurde ook. Het is dat er nog geen orchissen zijn- bloeiend bedoel ik- anders was het sprookje compleet geweest.
Dus ik reed bijna 5 uur gisteren, wat een genot. En dan niet uitgewoond moe thuiskomen!
Vandaag komt de hulp, dus ben ik vanmorgen huisgebonden. Verder zal ik de tuin bewonen en ws nog wel een rit maken. Er is alweer verse kanothee verzameld en dat geeft een extra lekkere nasmaak.
Gelukszak ben ik.

6 opmerkingen:

 1. Vooral dat niet moe thuiskomen,geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Precies: niet moe thuis komen, maar juist opgeladen. Hoezee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk, je plukt de dag, groot gelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goud waard, zo'n dag zonder belemmeringen.

  Ik kon vandaag op Treeske haar verjaardag appeltaart uitdelen zonder dat het door hevig trillen van de gebaksbordjes viel.
  Applaus voor mijzelf dankzij de cbd.

  BeantwoordenVerwijderen