dinsdag 22 mei 2018

Vakantie

Sinds mensenheugenis ben ik niet op vakantie geweest. Ws al meer dan 30 jaar. Niet omdat het niet  kon, maar omdat ik er geen behoefte aan  had en heb.
Vroeger ging ik daarna ook wel eens dagjes weg, maar ook dat is verdwenen, nu meer omdat het niet kan.
Ik werk ook al heel lang niet meer, in eerste instantie omdat ik door opheffen van de tent waar ik het laatst werkte , in een tijd van malaise met grote werkloosheid terecht kwam en niemand op mij zat te wachten, daarna wegens gezondheidsproblemen. Geen probleem, dat niet werken, aangezien ik me prima kan vermaken en van weinig geld leven geen probleem  vind en ook mijn identiteit nooit aan werken, status of geld had verbonden.
Omdat de stress van een baan wegviel, was ik zo relaxed geworden dat ik geen behoefte voelde aan vakantie.
Sinds de Energieklachten ( officieel mag ik de diagnose ME niet hanteren, het is nooit gediagnosteerd) , en vervolgens de kanker mij vond, is vakantie zelfs onmogelijk. Reizen te belastend, dingen ondernemen maar heel beperkt mogelijk. Als ik had gewild was het financeel wel te behappen geweest, maar het lijf is gelukkiger thuis met veel rust.
Sinds ik een scootmobiel heb, ben ik weer in staat om af en toe twee of drie uurtjes weg te gaan en het wonderschone van de Helderse natuur te bewonderen.Dat is een traktatie, en daar geniet ik buitensporig van.
Af en toe wat bij de Chinees halen of een patatje of ijsje eten is dan ook een feestje.
 Jazeker ik hou van de zomer, en heb veel,lol in mijn leven en ben zeker niet zielig. Het is vooral oog hebben voor het moois wat er is, in je eigen situatie, en niet verlangen naar wat niet is. Ik hen heel vroeger echt wel genoten, van
Texel, Terschelling, Drente, Limburg en zelfs Belgie en Noordfrankrijk. Het zijn mooie herinneringen, maar een bunzing zien in de duinen, zeehonden aan de dijk, orchissen langs de kanoroute is minstens zo leuk.
Een dagje Amsterdam, met museumbezoek en leuk winkelen is vooral uitputtend geworden en ik mis het niet.
Ik ben zo ook wel een blije muts.

6 opmerkingen:

 1. Voor mooie natuur ver weg is er gelukkig ook internet of een tv docu.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga ook nooit op vakantie. Heerlijk om iemand tegen te komen die ook gewoon blij kan worden van alles wat er dichtbij huis gewoon al is.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben onze 20 jaar oude auto vervangen door een 6 jaar oude Panda met trekhaak en fietsendrager. Wij zijn dit weekend naar Overijssel gereden en hebben daar 2 dagen rondgefietst. Ik vind het heel leuk om op andere plaatsen in Nederland nu te kunnen fietsen. Hond in Mand achterop, koffie en boterhammen mee. IJsje onderweg. Dit is voor het ultieme vakantievieren. Ik hoef echt nooit meer in een vliegtuig naar een strand of stad. Ik ben ook heel dankbaar dat we die auto en fietsen hebben kunnen betalen/kopen, voelt als heel luxe. Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geniet van mijn eigen huis en omgeving, van fietsen en wandelen door Nederland en reizen en trekken met het kleinste campertje door Europa: ik ben een gezegend mens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil even zeggen dat ik altijd zo ontzettend geniet van je berichtjes iedere dag! En van de muziek ook iedere keer, vaak is het muziek die ik helemaal niet kende zoals deze van vandaag! Daar wil ik je eventjes voor bedanken! Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen