dinsdag 1 mei 2018

Politiek

Den Helder heeft een beetje rare reputatie wat betreft politiek op gemeenteniveau. En dat lijkt zichzelf alleen maar te bevestigen. Er waren heel veel plaatselijke clubs op de kieslijst en de uitslag was dan ook een lappendeken.
En dan moet er geformeerd worden.....
Intussen besloot de burgermeester even het Rob Scholte Museum met veel machtvertoon te ontruimen, terwijl de nieuwe raad van niks wist.
Enfin Jan Nagel werd informateur en ging voor een mix van oude en nieuwe clubs, ondertussen ging de voorzitter van een van de nieuwe partijen stiekem aan tafel met diverse hem welgezinde clubs en formeerde zelf een college, met een wethouder voor de PVV en behalve de C U geen oude partijen.
Dat schoot de heer Nagel in het verkeerde keelgat, net als landelijk de CU en uiteindelijk ook de Stadspartij. Snelle chaos dus en geen college. En dan te bedenken dat een van de nieuwere clubs Behoorlijk Bestuur heet en een andere Beter voor Den Helder.......... Ik stemde Groen Links en die bleef buiten het tumult, precies woorom ik op hen stemde.
Wat een bende.
Buiten geselt de wind de perenbloesems en is het krentenboompje alweer ontbloesemd. De hulp komt en ik blijf in mijn schuilhut vandaag. In mijn huis heerst harmonie en windstilte.

7 opmerkingen:

 1. Niet alleen in Den Helder hoor, er gebeuren overal vreemde dingen in de gemeente politiek en op de gemeentehuizen. Vooral vriendjespolitiek is een zeer moeilijk uit te roeien verschijnsel. Maar het is net zoals je al schrijft, ik ga ook stemmen op de partij en persoon wiens denkbeelden mij het meeste aanspreken en verder maak ik mij er niet druk meer om, je kunt er verder toch niets aan veranderen. Dit weer vind ik ook wel wat hebben, maak het lekker gezellig in mijn eigen huisje vandaag, terwijl het buiten koud en guur is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. https://www.nrc.nl/nieuws/2018/04/30/hier-in-den-helder-is-echt-iets-mis-a1601382

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik heb het artikel gelezen, je hebt volkomen gelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En ik maar denken dat Heldernaren helder waren.
  Volgende keer op Trump stemmen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn mensen en gevallen die op mensen lijken.....

   Verwijderen
 5. Wat een ellende zeg.. En dat museum had misschien nog wel behouden kunnen blijven. Zonde! Blijf maar lekker nog even in je schuilhut! Vanaf morgen kun je er weer uit! :-)

  BeantwoordenVerwijderen