maandag 21 mei 2018

Koelkast enzo

De nieuwe koelkast doet al weer weken dienst en ik ben er nog steeds blij mee. Hij is hoger en groter en dat is exact wat voor mij zo fijn is. Ik heb altijd veel groenten in huis en de grote la zit meestal aardig vol, net als de plank daar boven. Geregeld trek ik alles eruit om een smoothie, sapje, puree of soep te maken. Dan kun je heel wat verwerken. Gezondheid met lepels vol.
En lekker ook! Salades en eenpansgerechten vol groenten, ik vind het allemaal heerlijk! En op het moment bieden tuin en natuur ook nog veel groene vitamientjes, dus dat ik niet groen ben uitgeslagen is een wonder. Als opkikker in de namiddag maak ik vaak groene misosoep. Simpeler kan haast niet, maar o wat zalig. Ik gooi in de magische bullet een flinke handvol groen uit tuin en kruidenhoek, eetlepel misopasta en heet water en na een minuutje is er gezonde, verwarmende soep. Door steeds te wisselen met groene bestanddelen ( ook rucola, spinazie of andere bladgroenten, of een kontje tomaat of paprika kan erin) verveelt het mij nooit.
En zo kom ik ruim aan de 400 gram groenten per dag en geloof me, dan heb je geen groene poedertjes nodig en ga je glanzen als een gezond appeltje. Tjonge ik krijg meteen trek! Een smoothie om de dag te beginnen is ook meteen een gezonde start! Dan trek je de fruitschaal ook nog leeg!

3 opmerkingen:

  1. Miso pasta, dat ken ik nog niet. En zo’n magische jongen staat op mijn verlanglijst. We hebben wel een blender voor de ochtendsmoothie. Maar voor zo’n miso soep ben ik wel te porren.

    BeantwoordenVerwijderen