zondag 20 mei 2018

Kindvrouwtjes

Naar mate ik ouder word valt het me steeds meer op: kindvrouwtjes in de media. Georgina Verbaan, Yvonne die boeren zoekt en nog vele anderen. Ik herinner me van vroeger dat niet echt, jullie wel?
Ook in de reclames komen vaak kinderstemmetjes voorbij die zogenaamd toebehoren aan volwassen vrouwen. Ik vind het raar en het heeft voor mij een irritatiefactor. Waarom het me irriteert weet ik niet. Georgina bijvoorbeeld is een best leuk mens, maar toch.....Het zal wel veel over mij zeggen. Misschien associeer ik het met hulpeloosheid, met een beroep op onschuld en vertederde mannen. Maar ook dat is niet echt erg.
In elk geval zie ik liever stoere wijven die hun eigen boontjes wel doppen en een donkere doorrookte stem kan juist heel sexy zijn ( Zara Leander,
Marianne Faithfull, Marlene Dietrich, Nico van de Velvet Underground bv). Enfin, misschien word ik wel gewoon bejaard en kortzichtig.

8 opmerkingen:

 1. Ik dan ook want ik erger me ook aan die enge stemmetjes van Bataaaviaaastaad. Izerina schreef tijdje geleden dat ze het had geprobeerd nat te doen, moest ik zo om lachen want ik probeerde het ook al. Allemaal oud en beetje gek kennelijk.

  Ja ik houd dus ook meer van oudere stemmen.
  En als ik die kindvrouwtjes bekijk vraag ik me vaak af waar hun kinderen dan hebben gezeten ze zijn zo tenger.
  Gisteren vroeg ik me dat ook af ban de vrouw van George Clooney, zo dun en dan tweeling gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik hou niet van kindvrouetjes maar vind je keuze typisch. Zou zou ik Georgina Verbaan geen kindvrouwtje noemen. Yvonne Jaspers ook niet. Hun stemmen zijn hoog maar verder lijken ze me doortastende types.
  En zowel Nico als Marianne Faithfull waren behoorlijk verslaafd aan drugs. Vind ik niet erg stoer. Ik heb Nico lang geleden zien optreden, lallend achter haar orgeltje. Misschien een lage stem maar verder...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het ook verschrikkelijk! Mijn nekharen gaan overeind staan als ik de stem van Yvonne Jaspers, Ik heb nog nooit het programma boer zoekt vrouw gekeken. Als er een ander het programma had gepresenteerd zou hebben had ik waarschijnlijk wel ( eens) gekeken. Ook dat leuke programma Hello Goodbye heb ik niet meer gekeken toen zij meeging doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mee eens dat stemmetje en alsof ze tegen peuters praat!

   Verwijderen
 4. Ik moest eigenlijk wel lachen om je berichtje, want ja natuurlijk kan iemand er niks aan doen dat ze een hoge stemgeluid heeft. Maar ik denk wel dat je toch serieuzer genomen word als je een lage stem hebt.
  En wat Lot schrijft heb ik ook: in reclames zijn die hoge stemmen gewoon helemaal niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb bij kindvrouwtjes meer vrouwen in gedachten die zich afhankelijk van hun man opstellen, niets zelf kunnen en dat uitbuiten. Daar vallen Georgina Verbaan en Yvonne Jaspers absoluut niet onder! Die hebben alleen een hoge stem en "jong" figuur!
  Vooral Yvon Jaspers vind ik een behoorlijk stoere vrouw hoor.....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben zo'n kindvrouwtje .. heb zo'n hoog stemmetje en ben daarbij nog klein ook en heel eerlijk gezegd is dat heel beroerd. Je wordt nooit serieus genomen. . en ik merk dat ik mensen irriteer. Maar hoe ik mijn best ook die die stem veranderd echt niet.
  .Ik heb in therapieën trucjes geleerd houding stevig proberen te klinken. Ik heb een kindvrouwtjes stem maar ik ben het niet!

  BeantwoordenVerwijderen