zaterdag 12 mei 2018

Gezonde zaken

Mijn dagen zijn vol rust en aktiviteiten, in een weldadige afwisseling.
In de ochtend ontbijt ik, laat, met een havermout of boekweitpap in water gekookt en in de kom verrijkt met geitenyoghurt. steeds aangevuld met gedroogd en meegekookt fruit, pitten, lijnzaadolie en gelatinepoeder. Soms gebruik ik vers of bevroren fruit erdoor en kokosvlokken of kaneel voor de lekkerte.
Thee wordt vooral gezet met verse kruiden uit de tuin en/of verzameld uit de natuur. Elke dag is er verse kefir en om de dag maak ik sap van groente en fruit voor twee dagen tegelijk. Verder water met stukjesfruit, groenten of kruiden. Een scheutje zelfgefabriekte appelazijn is ook verfrissend.
De warme maaltijd kan uit van alles bestaan, groentenpuree, salade, soep, peulvruchten aardappelen, rijst, glutenvrije pasta, soms vlees, vis of kip ( natuurlijk bio) en soms een vleesvervanger. Ei en lekkere sausjes , kaas of tofu/ tempé figureren ook regelmatig en snoepen doe ik met fruit en wat donkere chocolade en ik kom niks tekort.
Op dit moment verblijf ik vaak in de tuin en geniet ik geregeld van tochtjes op de scootmobiel, dus buitenlucht en vitamine D laad ik ruimschoots.
De aktiviteiten zijn geregeld een klein stukje lopen ( door de supermarkt, of even gewoon buiten) en ik rommel in de tuin. Dat is nog niet veel, een paar potten versjouwen, wat onkruid weghalen, verpotten, , kleine deelklussen, maar wel een beetje te zien en het geeft veel voldoening. Verder lees ik me vele slagen in de rondte, kijk eens naar de Giro en wat avondtv heb wat sociaal contact en blijf 's avonds op tot meestal een uur of tien. Shoppen is geen liefhebberij, ik doe alleen gerichte boodschappen.
Naar festiviteiten ga ik zelden, een.rommelmarkt bekijken af en toe, de natuur is me het liefst,
Het is een geregeld leven en past me als een handschoen. Dat ik zo veel ben opgeknapt door vooral
THColie voor de nacht heeft me een heel stuk leven teruggegeven, dat ik dacht voor altijd kwijt te zijn. Voorheen was het vooral liggen, om zes of acht uur 's anonds naar bed, niet lopen en meestal nog geen kwart van de aktiviteiten van nu. En dan nog op het tandvlees.
Het mag voor velen een oudemensen leven lijken, voor mij is het een pracht!

5 opmerkingen:

 1. En zo mooi te lezen hoe intens je geniet van je leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pas wanneer het beter gaat weet je wat je hebt gemist en kan je van nog meer kleine dingen intens genieten..
  Je leest mooi..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het blijft ook voor jou een wonder! Zo heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen