vrijdag 18 mei 2018

Bever broer

Sinds gisternamiddag woont er een Bionische Bever in mijn huis, dankzij broer. Hij kwam een hele dvdspeler brengen voor de pc-de handigerd heeft altijd wel wat onderdelen op voorraad- en maakte het geheel gebruiksklaar zodat ik per schijf de nieuwste versie van Ubuntu kon installeren.
Een flinke vernieuwing, deze versie 18.04, Bionic Beaver genaamd, ziet er nogal anders uit en dat is best wennen, maar het werkt nu al beter, terwijl ik nog moet finetunen.
Blij en best bezig, zoals ook de tuin me handenvol werk levert. Maar vele kleine stapjes maken ook vooruitgang.
Hartstikke blij met alles. Weer fit, digitaal gezond en lekker aktief. De Giro als prettige begeleider, want al kijkend kan ik op de pc rotzooien en in de reclamepauzes de tuin ff in.
Goede balans tussen rust en aktie. Heb weer trek in mijn eten, ben bij met was en afwas, ruim toch ook af en toe wat op, het leven is leuk!
Nu wacht ik op praatmaatje en de esdoorn staat weer vol in blad en aan mijn water voel ik de orchissen aan de kanoroute in bloei komen. Ietsepietsie warmer weer voorspelt voor eerstdaags een kanoroutetocht. Het is echt een voorzomer op her moment, met zingende merels en explosies van groei en bloei. Wat zou ik te mopperen hebben?

4 opmerkingen:

 1. Wat zijn de voordelen van de nieuwe bever versie?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, das niet zo te beantwoorden. Ik vind het beter instelbaar, duidelijker en mooier, maar das persoonlijk natuurlijk. Lees maar eens op internet. Maar als je tevreden bent, hoeft het niet, hoor. Ik ben een oude onderzoekster en vind het leuk zaken te proberen, maar niets moet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Ik wacht de mening van oudste zoon ook nog even af. Hij heeft mij ooit naar Linux gekletst. ;-)

   Verwijderen
 3. Zie bv https://www.gratissoftwaresite.nl/ubuntu-1804-lts-binic-beaver-gnome-desktop-snap-live-patch

  BeantwoordenVerwijderen