vrijdag 13 april 2018

Tjetten

Tjetten is een Helders woord met marine/indo wortels en betekent schilderen. Dat is vandaag aan bod.
Gisteren de koelkast aardig gevuld, dus stevig geboodschapt, alles per scoot om krachten te sparen want kwam best looiig uit bed. Daarna wat geruimd op het terras om de tjetters vrij doorgang te geven. Minder dan ik hoopte te doen, maar de pijp was leeg. De heren mogen helpen met de laatste zaken uit de weg te zetten.
Ik ga verder zo min mogelijk doen, want het lijf zegt dat t wil rusten. Uit ervaring weet ik dat nu niet luisteren, lange en zware hersteltijd oplevert en daar zit ik niet op te wachten. Beter nu een paar dagen rust, dan weken geen energie in de accu.
De kraai en de eksters hebben nog steeds mot, waar de eksters ook maar met een schuin oog naar nestelmogelijkheden zoeken, duikt die zwarte plaag op. En ze verdedigen zich dapper, maar het onheilsbeest is zeker 3 x groter dan zij, daar is geen eer aan te behalen. Als ik hen was, zou ik emigreren, naar een ander stadsdeel.
En nu begin ik aan mijn rustige dagje.

5 opmerkingen:

 1. Je weet de soap van de vogels leuk te verwoorden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je rustige dagje tussendoor heb je ongetwijfeld nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Rustige dagjes tussendoor zijn een genot...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mijn man was schilder en gebruikte dat woord ook. Hij kwam dan wel niet uit Den Helder, maar wel uit Noord-Holland.
  Berber

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor wie het aangaat,

  Alaska USA Finance and Capital Limited biedt momenteel alle soorten leningen aan aan het publieksbelang van 3%. We verstrekken leningen binnen het bereik van €10,000.00 tot €500,000,000.00. Onze leningen zijn goed verzekerd voor maximale veiligheid is onze prioriteit. Alle geïnteresseerde aanvragers moeten hun antwoorden sturen naar: unique2aal@gmail.com

  E-mail: {unique2aal@gmail.com}
  Phone #: +12542420879

  BeantwoordenVerwijderen