maandag 23 april 2018

Terug

Dit weekend had ik het huis en de tuin voor mijzelf. Daardoor geen behoefte aan ritten, die trouwens door de week veel rustiger zijn. Het voelde heel prettig zo in alle rust en privacy thuis. De tuin was een lustparadijs met bloeiende krentenboompjes, tulpen etc. De katzen en ik wentelden ons in de zon, of liever in de schaduw als de zon prikte. Toch nog opgeruimd, een beetje, in de tuin, versjouwde wat potten en andere troepjes.
Vanmorgen staan er weer mannen op de stoep die mijn houtwerk buiten te lijf willen gaan. De finishing touch en de voordeur in de lak.
Daarna is, morgen, het huis weer van mij, hoera. Hoewel de mannen prettig in de omgang waren en heel veel rekening met alles en mij hielden, was het toch een inbreuk voor mijn gevoel, dat krijg je met een kluizenaarshart.
Deze dag nog te lijf. Vanmiddag bezoek van wat meiden met hun begeleidster uit het zorgonderwijs. Die mij een poosje via beeldbellen zullen contacten in verband met hun opleiding. Ze komen kennismaken.
Wel leuk, zoiets. Ik als studieobject.........

4 opmerkingen:

 1. Het houtwerk van je huis is nu weer voor jaren goed beschermd en ziet er ook netjes uit. Het is altijd fijn als dat soort werkzaamheden weer gebeurd zijn, zowel voor het behoud van het houtwerk als voor je eigen rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die meiden zullen beslist door jou leren. Misschien niet direct op hun studiegebied.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zalig als je huis straks weer van jezelf is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker hoor als je straks weer je eigen ding kunt doen wanneer je wilt. Een kluizenaarshart, ja dat zal best wel. Maar er is niks mis mee hoor! Ik heb ook niet altijd mensen om me heen nodig. En samen kunnen we ook heel fijn 'stil' zijn.

  BeantwoordenVerwijderen