zaterdag 28 april 2018

Lessen

Een mens is hardnekkig van aard, jong geleerd oud gedaan ofzo.
Wat je ingeprent krijgt als kind, blijf je vaak een heel leven doen.
Mijn moeder werd in grote armoede opgevoed. Dan gooi je zelden iets weg, want altijd nog een funktie voor te bedenken en dan kost het niets. Dat gedrag heb ik overgenomen. Zie altijd overal nog een doel voor, al is het voor ooit en blijft iets heel lang in de weg liggen of staan. Soepkommen zonder oor zijn nog te gebruiken als plantenpot, opbergkommetje, idem dingen waar deksel van kwijt of stuk is. Elastiek is altijd handig, rekjes, doosjes, dozen ook. Etcetera, enzovoort.
Mijn bezoek aan de oranjevrijmarkt gisteren leverde vele momenten op van:hé, leuk, handig, prakties. Maar nu hanteerde ik het motto: ga ik dit echt gebruiken, verbetert dit mijn leven, of ben ik er meteen stapel verliefd op, en zie, ik kwam maar met 1 item thuis, een gevlochten dubbele tijdschriftenhouder. Ja die is mooi en prakties, ruimt op in huis. Meteen in gebruik genomen.

Verder niks, nada, niente. Goed zo.
Ben zelfs dingen aan het wegdoen, die al jaren staan te staan. Een kledingrek, een kastje. Het is nog niet veel, maar ik doe het.
Vandaag hoef ik niet naar de markt, want genoeg in huis.
Buiten bloeit het er op los, mijn krentenboompjes, appels en peren van buren, de daslook en driekantige look, een bloesem en bloemenfeest. Helaas wel erg fris buiten, dus geen rit. Komt wel, ik ruik van verre de orchisknoppen,bijna weer tijd voor kanoroute genietritten.
Komme die tijen komme die plage. Komen er bloemen komen er scootdagen.

6 opmerkingen:

 1. Mijn partner ziet ook altijd overal wel een mogelijkheid in om het later te gebruiken en daarom wordt alles bewaard.
  Zelf ben ik meer van het wegdoen dan kan iemand anders er nog wat mee. Omgekeerd zie ik dat ook graag want dan kan ik lekker struinen in de kringloop.

  Vorige week hebben mijn zus en ik wel heel veel geluk gehad met dat mooie weer. Fijne herinnering is dat aan jouw mooie omgeving.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemiddag,mag ik je vragenwelke cbd olie jij gebruikt?
  Dankjewel.Anneke*

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De pasta van https://cbd-producten.nl/. Doe er heel lang mee.
   Thc via http://www.suvernuver.org/, doe ca 2 maanden met basisolie. Beiden adressen betrouwbaar, bio, goed , prima geprijsd.

   Verwijderen
 3. Goed naar jezelf geluisterd!
  Een heerlijk vooruitzicht weer te gaan scooten, want we zitten nog meer net in de lente!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was zo iemand die altijd alles bewaarde, dingen meesleepte die op mijn werk weggegooid werden en mijn niet zo grote huisje slipte steeds meer dicht. Vorig jaar deed ik al een poging om veel weg te doen en nu zet ik dat nog verder door. Nu is er vlakbij mij een nieuwe kringloop geopend die zich inzet voor een goed doel. Dat was precies waar ik naar op zoek was. Mijn huisje leger, spullen die hergebruikt gaan worden en als kers op de taart de opbrengst komt ten goede van mensen die niet zo veel geluk hebben in de wereld. Dit alles geeft mij net dat zetje om nog meer op te ruimen.Ans

  BeantwoordenVerwijderen