maandag 26 maart 2018

Zon zoek

Waar was hier de zon? Zowel zaterdag als zondag was hij pas in de middag kort te zien, te laat voor op mijn terrasje. Gisteren rolde een dikke zeemist binnen in de namiddag en werd het heel koud.
Ik bleef dan ook binnen en sudderde een slow dagje door. Ook niet slecht, maar lekker buiten in de zon was nog fijner geweest.
Vandaag is het weer afwas etc, even het huis weekklaar maken.
Ik prijs mezelf gelukkig met de rust die er is. Er heerst vrede in huis en hart. Natuurlijk leef ik mee met mensen die het moeilijk hebben, maar ik zeul het niet mee en het beinvloedt mijn geest niet.
De blijdschap om te leven overheerst.
Het is een heel goed besluit geweest om geen  Nieuws meer te kijken. Ik snel op internet 's morgens de koppen en lees hier en daar wat, ruim voldoende om op de hoogte te blijven. Er viel hierdoor veel onrust weg. Niet weggekropen onder een steen, maar ook niet aangetast door alle rottigheid.
Het geeft ruimte.
Wat zelfeducatie door op Facebook de groep Vogelvrienden te volgen, elke dag meerdere prachtige vogelfoto's, waardoor ik beter leer kijken en onderscheiden. Er zijn nl veel KBV's en KGGV's, kleine bruine en kleine groen-gele vogeltjes die je meestal maar in een flits ziet. Nu weet ik beter onderscheid te maken. Mooi hoor, en de inlichtingendienst van FB zal daar niet wakker van liggen.
Zo vermaak ik mij heel goed, ook op de vierkante meter. Geluk is soms een veertje lang.

6 opmerkingen:

 1. Een mooie keuze voor jezelf! Wat omschrijf je dat goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk toch. Ik ga ook even op zoek naar die groep.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu de mist hier weg is, schijnt de zon. Ik hoop bij jou ook nu. Wat ben je een mooie vogel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En mooi logje. Je voelt de vreugde. En je geniet van alles. Fijn om te lezen.
  Dat zou ik ook wel willen, niet meer zoveel het nieuws volgen. Hubbie kijkt graag elk journaal en als je 's ochtends samen koffie drinkt en ontbijt, krijg je toch van alles mee.
  Daarom geniet ik ook soms van de ochtenden dat ik heel even alleen ben. Heerlijke stilte.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen