donderdag 22 maart 2018

Revolutie

Natuurlijk heb ik gestemd. Ondanks het niet bezitten van een bakfiets, werd het Groen Links. Plaatselijk altijd betrouwbaar en integer, groen en sociaal. De lokale partijtjes, hier een stuk of zeven, liet ik voor wat ze zijn, want vaak weglopers uit andere lokale groepen, ego' s groter dan de vuurtoren en veel eigenbelang. Hoewel er aardige lui bij ziten, zie ik in die partijen bijna  altijd meerdere figuren die ik niet betrouwbaar vind. Enfin plicht gedaan, ook tegen de inlichtingenwet gestemd, want te Orwelliaans.
Nou ja veel fiducie heb ik toch niet in de Gemeentepolitiek. Te veel geruzie en inconsequenties. Toch doet de kanteling in het stemgedrag me deugd. De grote oude partijen trekken aan het kortste eind, zoals ze ook verdiend hebben en nieuwe initiatieven en partijen die tegen de stroom ingaan ( al is dat niet altijd de goede kant op) geeft aan dat men het zat is en het anders wil. Laat de arrogantie van het oude systeem maar struikelen! Wel is het lastig besturen met vele splinters die maar niet knap aan elkaar gelijmd kunnen worden.
Verder heb ik inderdaad een tuinstoel en een voetenbankje schoon gemaakt en deed alles wat er op de dringende zaken lijst stond. Het gebeurt steeds vaker dat ik het lijstje helemaal afwerk en niets hoef door te schuiven, wegens lege accu. Zelfs dingen van het whenever lijstje kan ik vaker wegvinken of in elk geval als In Uitvoering noteren.
Best trots hierop!
Vandaag dus gewoon verder gaan met waar ik gebleven was! Jippie!

3 opmerkingen:

  1. Die accu van jou doet zijn werk goed tegenwoordig! Wat een beetje smeren al niet doet hè.. super!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moet ook maar eens aan die olie van jullie. Welke soort moet ik hebben? Er zijn er best veel.

    BeantwoordenVerwijderen